Gündem
Giriş Tarihi : 24-06-2018 11:37

Suruç'ta neler oluyor? AKP ve HDP'liler arasında oy kullanma kavgası

Seçimlerden önce AKP'li milletvekili adayı ile bir esnaf arasında çıkan kavganın gerilim bugün de sandık başında devam etti. Suruç'ta yükselen tansiyona sebep olan olayda toplu oy kullanma ve müşahitlerin darp edilmesi gibi iddialar ortaya atıldı. Olaylar üzerine YSK Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı.

Suruç'ta neler oluyor? AKP ve HDP'liler arasında oy kullanma kavgası

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan gerginlik had safhaya çıktı. Seçimden önce çıkan olayda; AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın girdiği bir mağazada dükkanın sahibi Celal Şenyaşar ile tartışması ve sonrasında çıkan kavgada silahların kullanılması sonucu 4 kişinin hayatını kaybetmesinin yankıları bugün sandık başında yansıdı.

YSK Başkanı Güven Suruç'taki görüntülerle ilgili açıklama yaptı

Seçim çalışmaları sırasında çıkan olayda 4 kişinin hayatını kaybettiği Suruç'ta bugün de toplu oy kullanma kavgası çıktı. Sandık başındaki görevli müşahitlerin darp edildiği iddia edilirken, oylamaya bir süre ara verildiği öğrenildi.

 

SURUÇ'TA TOPLU OY KAVGASI

Suruç GAP Anadolu Lisesi 1043-1044 numaralı sandıklarda toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine oy verme işlemi durdu. İddialara göre; kalabalık bir grup oy vermek için sınıfa girdi. Bu sırada bazı sandık kurulu üyeleri dışarıda bırakıldı. Kendisinin dışarı çıkmadığını ama grubun sandığı cevreleyerek oy kullandığını söyleyen görevli itiraz etmesi üzerine gerilim yaşandığını bu gerilim sırasında birinin burnunun kırıldığını söyledi.

 

 

 
 

 

Gerilim üzerine oy verme işlemi bir süre durduruldu ancak daha sonra sandık başkanı oy verme işlemini yeniden başlattı.

SADİ GÜVEN: İDARİ VE ADLİ GİRİŞİMDE BULUNULDU

Olaylar üzerine açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Sadi Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi.

 

EMİNE ŞENYAŞAR: İNŞALLAH YIKILIP GİDERLER

Suruç'ta AKP'li vekil adayı Yıldız ve korumaları arasındaki kavgada eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar oyunu kullandı. Şenyaşar, "Bu oy bereket olsun. İnşallah yıkılıp giderler" dedi.

 

Milli Gazete

AdminAdmin