Gündem
Giriş Tarihi : 08-06-2018 00:58

HDP ikinci turda kimi destekleyecek? Ahmet Şık yanıtladı

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk olan HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık en çok merak edilen soruya yanıt verdi. Şık "Bana en çok sorulan soru, 'ikinci tura kaldığında HDP seçmeni İnce'ye oy verecek mi?' oluyor. Peşinen söyleyeyim, evet verecekler. Köprüden 'İnce' son çıkış ve bu toplumsal mutabakatın kamusal karşılığı var." dedi.

HDP ikinci turda kimi destekleyecek? Ahmet Şık yanıtladı

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala kamuoyunun en çok merak ettiği konu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldığında HDP’nin kimi destekleyeceği.  Fox TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık bu soruya “Köprüden ‘İnce’ son çıkış” diyerek yanıt verdi.

KÜRT SEÇMENİ ADINA KONUŞMUYORUM AMA…

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şık, “Bana en çok sorulan soru, ikinci tura kaldığında HDP seçmeni İnce’ye oy verecek mi oluyor. Peşinen söyleyeyim, evet verecekler. Bakın ben Kürt seçmeni adına konuşmuyorum ama bir ortak akıl ve vicdan adına konuşabiliyorum. Çünkü HDP seçmeni olmayıp HDP’nin parlamentoda olmasının kıymetini bilen insanların gösterdiği olgunluğa HDP seçmenin aynı şekilde karşılık vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Köprüden ‘İnce’ son çıkış ve bu toplumsal mutabakatın kamusal karşılığı var” dedi.

AdminAdmin