Gündem
Giriş Tarihi : 07-06-2018 18:01

İnce Isparta’da halka hitap etti

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Isparta'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Ekonomik duruma dikkat çeken İnce, "Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak, ülke batacak" dedi. Erdoğan'ın 'Millet tamam derse çekiliriz' videosunu da izleten İnce, halka 'tamam mı?' diye sordu.

İnce Isparta’da halka hitap etti

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Isparta’da halkla bir araya geldi. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan İnce konuşmasında, “Ben meydanları geziyorum. Aş, iş, eğitim diyorum, fabrikaların dumanı tütsün diyorum. O geliyor; ‘İmam hatipleri kapatacak’ diyor. Birazcık dürüst ol! Gelip bana ‘okulları yıkacak mısın?’ dedi, ben de ‘sarayı senin başına yıkacağım’ dedim. O sarayı kapatacağım diye anlıyor. Ben sarayı niye yıkayım, orayı öğrencilere vereceğim. Ben orada yıkmaktan ‘şatafatı’ kastediyorum. Meydanlar’da İnce diye diye İnce hastalığa tutulacak” dedi.

EKONOMİK DURUM

Ülkedeki ekonomik duruma da değinen İnce, “Merkez Bankası bugün iki defa politika faizini arttırdı. Yani kredi faizleri yüzde 25’e yükseldi. Bu ortamda kimse yatırım yapmaz. Merkez Bankası tarihinin en yüksek faizini verdi. Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak, ülke batacak. Çünkü kavga etmediği kimse yok. Ben onunla kavga etmeyeceğim. O ne derse desin ben projelerimi anlatacağım” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE VİDEOSUNU İZLETTİ

Erdoğan’ın geçtiğimiz mayıs ayında Isparta’daki konuşmasının videosunu izleten İnce, “Üniversiteyi biz yaptık diyor. Üniversite 92 yılında yapıldı. Sen o zaman Beyoğlu belediye başkanı bile seçilememiştin. Üniversiteyi Isparta’ya Demirel yaptı. Başka bir yalanını daha size göstereceğim. 4 Mayıs’ta aday olduğumda parti rozetini çıkardım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağımı söyledim. Türk bayrağı taktım. Sayın Akşener, Karamollaoğlu, Demirtaş ve Erdoğan’ı ziyaret ettim. 500 TL de para yatırdım hesaplarına. Onların benim parama ihtiyacı yok tabi ama ortamın yumuşasın istedim. Bu ziyaret tamamlandı. Edirne’den döndüm Erdoğan’la görüştüm, Hakkari’ye geçtim. Orada 4 adayın da size selamı var dedim. Bu konuşmamdan sadece Demirtaş’ın olduğu bölümü almış. Buraya gelip ‘Demirtaş’ı ziyaret etmiş’ diyor. Birincisi ben mert adamım ve ziyaret ettim. 2- Senin gibi yalancı değilim. 3- Seni de ziyaret ettim. Sen neden sadece o bölümü çıkarıp montajlayarak insanları kandırıyorsun? Ben sana da geldim. Sana bile katlandım memleket için” dedi.

İnce, Erdoğan’ın ‘Millet tamam derse çekiliriz’ videosunu da izleterek, halka tamam mı diye sordu?

EMEKLİYE İKRAMİYE

Emekliye verilen ikramiyelerin de yetersiz olduğunu ifade eden İnce, “Biz emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında bir maaş ikramiye dedik, onlar ‘1000 TL’ dedi. Onu bile doğru dürüst verememişler. Ben seçildiğimde bunu asgari ücret üzerinden vereceğim. Bir köylü çocuğu olarak traktöre biniyorum, bisiklete biniyorum, zeybek oynuyorum. Doğal davranıyorum. Geçen gün demiş ki takmış kafasına kasketi, kasketi 3-5 liraya alırsın. Kasketi alırsın da, onun içindeki teri satın alamazsın” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ AİLELERE VERECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yaptırdığı yazlığa da değinen İnce, “Sen mahallede oynadığın cebinde harçlık olmadığı günleri çoktan unuttun. Sen saraylara alıştın. Ankara’daki yetmiyor, 5 tane de İstanbul'da var. Bir de şimdi yazlık saray yapıyor 300 odalı. Seçilirsem o yazlık sarayı engelli ailelerine vereceğim” dedi.

“KÖPRÜYÜ YAPMADAN SATTI”

Erdoğan’a köprü üzerinden eleştirilerini sürdüren İnce, “45 sene önce Demirel bir köprü yaptı. Bir köprü de Özal yaptı. Erdoğan ise köprüyü daha yapmadan sattı. Bana sen çıraksın köprü yapamazsın diyor. Ben de gözünü sevdiğim benimle laf ebeliğine girme seni perişan ederim dedim. Sen benimle laf yarışına girersen sana prompterdan yazıp verirler o da bozulur. AKP’liler, Ülkücüler, HDP’liler kardeşimdir. Saadet Partililer, İYİ Partililer kardeşimdir. Ben ’81 milyon kardeşimdir’ diyorum. Ben toplumu barıştırmak istiyorum sen kutuplaştırıyorsun. Bize Cumhuriyet şemsiyesi altında birleşmek yakışır. Biz işte bunu başaracağız” dedi.

DIŞ GÜÇLER ELEŞTİRİSİ

Erdoğan’ın dış güçlerle ilgili yaptığı iki farklı açıklamanın videosunu izleten İnce, “İşler kötü gitmeye başladı mı, dış güçler diyor. İşine geldiği gibi davranıyor. İşte bu klasik Erdoğan. Bir numarası daha var. Her zaman 4 parmağını kaldırıp gösteriyor. Artık ondan vazgeçmesi gerekiyor çünkü dolar 5 TL oldu. Şimdi onun dördünü açıklıyorum size; yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ve yalanlar” dedi.

AdminAdmin