Gündem
Giriş Tarihi : 06-06-2018 21:34

Muharrem İnce'den Erdoğan'a 'Tosun Paşa'lı yanıt

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuştu.

Muharrem İnce'den Erdoğan'a 'Tosun Paşa'lı yanıt

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Eskişehir 'de gerçekleştirdiği miting ile halka seslendi. İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"2. turda Allah'ın izniyle biz bu işi alırdık diyordum. Niye 2. tura bırakalım. Birinci turda alırız biz bu işi.

Ben nanoteknoloji diyorum uzay madenciliği diyorum ama Erdoğan beni bırakmıyor. Bugün sizi güldürücem. Am ayuh çekmezseniz güldüreceğim. Erdoğan'a da yuh çekmeyin. Ben anne tarafından Rizeliyim o yüzden hemşehrim diyorum. Benim hemşehrim geçenlerde bir iftar düzenliyor. Bir komutan da orada. İftarda bayrak millet demiyor, beni eleştiriyor. General de bunu alkışlıyor. TSK'nin Disiplin Kanunu 20. maddesi diyorki TSK'li kimse siyasete katılamaz. Ben de dedim li "Sen Erdoğan'ın generali misin milletin generali mi?"

Erdoğan da bana dedi ki söktüğün apoletleri Apo'ya mı takacaksın. Peki Erdoğan sen şu zaman kadar söktüğün apoletleri FETÖ'ye mi taktın?"

ERDOĞAN'A, 'TOSUN PAŞA'LI YANIT

Muharrem İnce mitinginde Tosun Paşa filminden bir kareyle Erdoğan'ın "Ben paşasıyım" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan dün Zonguldak'ta yaptığı konuşmasında, İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik "apoletlerini sökeceğim" sözlerine ilişkin olarak da "Dikkat edin bir kaç gündür muhalefetin adayı çıkmış paşamıza hakaret ediyor. Kendisi ile Malatya'da bir iftarda oturduk. Benim masama nasıl otururmuş, benim konuşmamı nasıl alkışlarmış? Senin haddine mi ya? Anayasaya göre ben aynı zamanda onun da paşasıyım, komutanıyım. Ama sen bunu bilmiyorsun, sen kimsin haddine mi?" demişti.

İnce Bahçeli'nin kendi hakkında apolet tartışmasına dair söylediklerine cevaben Engin Alan'ın görüntüleriyle cevap verdi. İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Erdoğan diyor ki sen generalken ayağa kalkmadın ben de seni hapise attım diyor. Ben apoletlerini söküceğim dediğimde Bahçeli kalkmış bana laf söylüyor. Ülkücü kardeşlerim sizin vicdanınıza bırakıyorum. Bir ormanda herkes aynı yöne doğru kaçıyorsa o ormanda yangın çıkmıştır. Sen, ben, o yok cumhuriyetçiler var. Alevi-Sünni, Türk-Kürk yok biz hep beraber varız. Bu beceriksizlerden hep beraber kurtulmalıyız.

Erdoğan ile İnce arasındaki farkı söyleyeyim size. Ben Saray'da yaşamayacağım evimde yaşayacağım. Yetmedi beyefendiye bir de Marmaris'e 300 odalı saray yaptırıyor. Ben cumhurbaşkanı seçildiğimde Marmaris'teki yazlık sarayı engelli çocuklarımıza vereceğim. Her ilin nüfusa göre kontenjanı olacak; sırayla torpilsiz herkes yararlanabilecek. Gelecekler anne ve babasıyla bu sarayda engelli çocuklarımız tatil yapacaklar.

Erdoğan FETÖ'nün ayağına gitti ben ayağıma getireceğim. Diğeri diploma farkı mı? Bunu zaten herkes biliyor.

Erdoğan gel çık televizyonda karşıma gelmezsen namertsin!

Erdoğan inek saman ayran bile yabancı artık. Erdoğan'da para çok o devletin herşeyini kullanıyor. Sizden gelen paralarla bir uçak ayarladık. Biraz yükselince fena oluyor.

Eskişehirliler size söz: Tarifeli uçak sistemini buraya da getireceğiz. Gemlik'te liman var tren yoluyla bizim Liman'a Eskişehir 'e bağlamamız lazım.

Yılmaz Büyükerşen nasıl Eskişehir 'i Türkiye'nin gözbebeği yaptıysa Muharrem İnce de Türkiye'yi dünyanın gözbebeği yapacağım.

Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingini ekranda gösteren İnce " Cam durdu, Erdoğan durdu. Erdoğan camdan konuşuyor, ben candan konuşuyorum. Aslında benim rakibim Prontur. Aslında prontur bozulunca Erdoğan araya reklam alması lazım" dedi.

Ben kine karşıyım. Ama o TRT yok mu TRT! Gelmişler 10 dakikalık konuşma hakkınız var diyorlar. Alın sizin olsun 10 dakikanı. Sizin paralarınız TRT'ye gidiyor. Haram olsun mu TRT payı?

Benim dönemimde hırsızlık olmayacak. Biz benim dönemimde adil bölüşeceğiz. En düşük emekli maaşı 840 Lira, en yükseği 6500 Lira. Arada 9 kat fark var. Böyle bir şey olamaz. En düşük emekli maaşı 1500 olacak.

Geçen gün diyorki buzdolabı medeniyet göstergesi diyor. Valla ben köylü çocuğum bizim evde 40 senedir buzdolab var zaten. Sanki buzdolabını da bu getirdi. He buzdolabınla ilgili bir şey yaptı: İçini boşalttı o.

Erdoğan döneminde 180 kez ihale kanunu değişti. Demekki 1 Liralık işi 5 Liraya yapmışssın. 2 milyar dolara saray yaptın. Sen bu parayı nereden buluyorsan emekliye de para bulunur. Sanayi balıkçılık, tarım gelişmedi. Bunları geliştireceğiz."

AdminAdmin