Gündem
Giriş Tarihi : 21-05-2018 12:06

Muharrem İnce: Aramızda fark olacak

Muharrem İnce, Bartın'da konuşuyor. İnce, Erdoğan ve Hulusi Akar hakkında "O, 'benim genelkurmay başkanım, benim bakanım' diyecek. Ben sayın bakanım, sayın genelkurmay başkanım diyeceğim. Ama o da helikopterle birilerini tehdit etmeye gitmeyecek. Giderse görevden alacağım" dedi.

Muharrem İnce: Aramızda fark olacak

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'da konuşuyor. İşte  İnce'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar:

Rahatlıkla sesim bile kısılamıyor bu ülkede. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi, gidelim meydanlara. 

Hedef büyük . Zaman dar. Milletvekili listeleriyle uğraşacak halimiz yok! Hedef büyük zaman dar. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini ben yapacağım. Bunlara takılmayın. 

Bugün sesimiz kötü olabilir.Ama sözümüz doğrudur merak etmeyin. 

TRT'de 13- 20 Mayıs arasında Erdoğan'a 1 saat 52 dakika süre vermişler. Muharrem ince'ye 16 dakika. 

Bizim de o elektrik faturalarında hakkımız var. Ben TRT'ye hakkımı haram ediyorum.

Türkiye'de yıllardır duyduğumuz şeyler şunlar: 'Eyy milletim, kemer sık.' Bunu değiştiriyoruz. Bundan sonra devlet kemer sıkacak. İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. O sarayda yaşamayacak cumhurbaşkanı söz. Orayı üniversite sınavından yüksek puan alan gençlere vereceğiz. Ben evimde oturacağım. Devletin işleri için Çankaya Köşk'ünü kullanırım Atatürk'ün yaptığı gibi.

Suriyelilere harcadığımız parayla ev yapmış olsaydık 2 milyon ev yapardık. İşte parayı buradan bulacağız.

Size asla düşmanlık değil hep barış, hep dostluk. Anneler size sesleniyorum. En değerli varlığınız nedir? Çocuğunuz. Sizin vicdanınıza sesleniyorum. Eğitim sisteminden memnun musunuz? 5 kez bakan değişti 5 kez. Bir kere değiştereceğiz ama uzlaştırararak değiştireceğiz. O masada bütün partiler olacak. Önce uzlaşacağız. Sınav sisteminde önce uzlaşacağız.

24 Haziran'da sınav vardı. Ne oldu? değişti. Sürekli değişiklik yaptılar. Sınava iki ay kala da tarihini değiştirdiler. Gençler sınava girecekken kabine girecek şimdi. Hayatta en önemli şey çocuğumuz diyoruz da eğitimi çok mu önemsiz. Dalga geçiyor dalga. Çocukların sorularını çaldılar. Fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor çaldırmayacağım. FETÖ'yle birlikte çaldılar. Sınavları şöyle okurdum; önce ismini ataçla kapardım ismini görmeyeyim diye. Adil olsun diye.

Sizde güneş paneli var mı? Nereden bulacağız enerjiyi? Güneşten, rüzgardan, yenilenebilir kaynaklardan. Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini iyi değerlendirirsek 100 yapıyorsak 130 yaparız. 30 da artar. Güneş enerjisini depolamak zor iş. Bu konuda uzman gençlere ihtiyaç var. Her yıl 10 bin genci yurtdışına göndereceğiz. O gelip meydanlarda tezek, pislik diyecek ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak.

O, 'benim genelkurmay başkanım, benim bakanım' diyecek. Ben sayın bakanım, sayın genelkurmay başkanım diyeceğim. Ama o da helikopterle birilerini tehdit etmeye gitmeyecek. Giderse görevden alacağım.

Bir iş adamı yatırım yapıyorsa 3 ay sonra kurallar değişmeyecek. Maç başlamışsa kurallar değişmeyecek. Dış politikamız kararlı, tutarlı olacak. Atatürk'ün yaptığı gibi.

AdminAdmin