Gündem
Giriş Tarihi : 18-05-2018 16:20

Muharrem İnce'den Yenikapı mitingi yorumu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kudüs için Yenikapı'da düzenlencek miting üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Muharrem İnce'den Yenikapı mitingi yorumu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırklareli'deki mitingde konuştu.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Herkesin cumhurbaşkanı olacağım. 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. 3 ay sonra ABD'den FETÖ'yü isteyeceğiz dedim dün. Dün ABD'den bana haber geldi. Muharrem İnce sen böyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti usulüne uygun şekilde iadesini istemedi. Sizce neden istemedi? İstemez, konuşur diye korkar. Ey aziz Türk milleti, kandırılma. Sen oynanan filme kanma. 2 sene geçmiş daha istememiş bile. Sayın Erdoğan Londra'ya gitti. 3 gün kaldı. Sayın Erdoğan Anadolu'da ya da Trakya'da üç gün bir ilde kaldı mı? 3 gün ne konuştunuz, ne oluyor? F35 uçaklarını 6 senedir ABD'den istiyoruz. Bu uçakların en belirgin özelliği şu; bunlar helikopter gibi yukarıdan aşağı inebiliyor. Parasını verdiğimiz halde 6 senedin F35'leri niye vermiyorsunuz? Neden seçimden 3 gün önce bu uçakları vereceğinizi söylüyorsunuz. Sizin gözünüzü boyamak için. Ya uşak bir devlet olacağız, ya da bağımsız bir devlet olacağız. Karar milletimindir. 

"SURİYE'DE BÜYÜKELÇİMİZ OLACAK"

Bir yıldır Türkiye'de ABD büyükelçisi yoktur. Türkiye ABD'nin gözünde bir katiple idare edilebilecek bir ülke midir. Daha ilginci Türkiye'nin Şam'da büyükelçisi yoktur. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de. 40 milyar dolar para harcamışız. Ama Suriye'de büyükelçimiz yok. Cumhurbaşkanı olduğumda ABD ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak. Suriye'de büyükelçimiz olacak.

"FISTIĞIN ADI ANTEP, İTHAL EDİLİR Mİ?"

Sayın Erdoğan bugün Filistin'le ilgili miting yapıyor. Canımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor. İtirazım yok. Sayın Erdoğan'a yardımcı olmak istiyorum. Söz veriyorum.İsrail mallarını boykot edecek misin, hayır. İsrail'le anlaşmaları iptal edecek misin, hayır. Mavi Marmara için alınan 20 milyonu geri verecek misin, hayır. Yaptığı tek şey miting. Miting Filistin için değil, seçim içindir.

Yakında Ramazan Bayramı geliyor. Aklımıza baklava gelir. Tarım Bakanı fıstığı ithal ederim diyor. Fıstığın adı Antep. Antep fıstığı ithal edilir mi, sende hiç vicdan yok mu? Tarım Bakanı'nın adı Fakıbaba, milletin adı fakir baba. Ramazan Bayramı'nda kursağında baklava beklerken sırtında oklava yeme. Bunu değiştireceğiz. İki Trakya büyüklüğünde tarım alanı ekilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. O borcu hemen ödeyeceğim. Ak Parti'li anneler, sizin partiniz mi daha değerli, çocuğunuz mu daha değerli. Seçimin tarihi mi önemli sınavın tarihi mi. Sınavın tarihi daha önemlidir. Bu ülkenin gençlerini düşünmeyip çocukların sınav tarihinden ne istiyorsunuz?

Şeker fabrikalarını alan işadamlarına sesleniyorum. Yeniden gözden geçireceğiz, sakın ha güvenmeyin. 

 

Şu anda yeni anayasayla bütçeyi tek bir kişi yapacak. 81 milyonun bütçesini bir kişi yapamaz."

AdminAdmin