Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-04-2018 20:36

“ÜNİVERSİTE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ OLAYLAR YAŞANIYOR!”

23-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya'da yapılan Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışmasında Cumhuriyet Üniversitesi Topluluğu grup 1.'si Türkiye 3.'sü oldu.

“ÜNİVERSİTE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ OLAYLAR YAŞANIYOR!”

 


Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi tarafından maddi ve manevi olarak desteklenmeyen ve tamamen kendi imkânları ile yarışmaya katılan 13 öğrenci Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimini sert eleştirilerde bulundu.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran topluluk; "Halk oyunları yarışmasında bize destek vermeyen Üniversiteyi Şiddetle kınıyoruz. Burada ter döken sizin öğrencileriniz (!) olarak hakkımızı helal etmiyoruz..." ifadelerine yer verdi.

 

Gazetemiz tarafından edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Üniversitesini temsilen yarışmaya katılan öğrencilerin ulaşım,  barınma ve beslenme masrafları kendi ceplerinden karşıladıkları öğrenildi.

 

Konuyla ilgili başvurduğumuzu halk oyunları sevdalısı bazı kişilerin, "Üniversite tarihinde görülmemiş olaylar yaşanıyor, bunlar Türk kültürünü sevmiyorlar Arap halk oyunları olsaydı desteklerlerdi, şuan Sivas halk oyunları camiası ayakta zaten, yarışmaya katılan diğer üniversitelere ve üniversiteler Spor Federasyonu’na rezil oldular, bunlar şimdi utanmadan Türkiye halk oyunlarında 3. olduk diye birde destek olmadıkları etkinliğinin reklamını yaparlarsa kendilerine prim yapmak için kullanırlarsa hiç şaşmayın" ifadelerine yer verildi.


AdminAdmin