Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-03-2018 20:36

ÜNİVERSİTENİN SİTESİNDE ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI YER ALMIYOR!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız göreve gelir gelmez internet sitesinden Atatürk ve Türk Bayrağı’nı kaldırmıştı. Tepki üzerine bayrak ve Atatürk geri geldi ama Ulu Önder’i görmek için mikroskop lazımdı

ÜNİVERSİTENİN SİTESİNDE ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI YER ALMIYOR!

Adını “Cumhuriyet’ten” alan ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 50. yılı anısına temeli atılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne, 2016 yılında Prof. Dr. Alim Yıldız'ın rektör olarak atanmasının ardından üniversitenin resmi internet sitesinin logosunda değişikliğe gidilmişti. Eski sitede Atatürk ve Türk Bayrağı figürünün yanı sıra “Cumhuriyeti seviyorum” ifadesi de bulunuyordu. Yenilenen sitede tüm bunlar kaldırıldı yerine ise sadece “Gelenekten geleceğe” sloganı yerleştirildi.

 

Gelen tepkiler üzerine bayrak ve Atatürk yeniden siteye konuldu. Bayrak, siteyi açar açmaz fark edilirken, Atatürk'ü Kocatepe'de simgeleyen ünlü kare de, bayrağın yanında kule şeklindeki direğin içine yerleştirilmişti. Ancak Atatürk'ün bu fotoğrafını görebilmek neredeyse imkansızdı… Ulu Önder'in siteye bir nokta şeklinde yerleştirildiğini gören vatandaşlar, “Atamızı, adı Cumhuriyet olan üniversitenin sitesinde görebilmek için mikroskop lazım” diyerek tepkilerini dile getirmişti.

 

O zaman “sitemiz yenileniyor” diye bahane üreten Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi web sitesinin tam anlamıyla yenilenmesinin artından geçen 1 aylık süre içersinde “Ulu Önder Atatürk’ün fotoğrafı artık mikroskop ile değil teleskop olsa da görebilsek” diye ifadeler kullanılıyor. Cumhuriyet Üniversitesi resmi web sitesine en çok tercih edilen ve kullanılan mobil yani akılı cep telefonu ile erişim sağlandığında Ulu Önder Atatürk fotoğrafının ve Türk Bayrağının hiç yer almadığı görülüyor.

 


Ayrıca Kültür merkezinin yanında bulunan Ulu önderimiz Atatürk heykelinin kaidesi bakımsızlıktan dolayı çok kötü durumda; kaide her iki tarafından yarılmış vaziyette, dökülen mermer kaplamaların bazıları kaybolmuş, bir tanesi ise düşmüş kaidenin yanında duruyor.


Heykelin boyası ise yer yer bazı alanlarda çıkmış durumda, “Cumhuriyeti Seviyorum” diye okkalı bir sloganı çıkarıp yerine bir leblebi firmasının “gelenekten geleceğe” sloganını koyan mobil uygulamalardan Bayrağımızı ve Atatürk resmini çıkaran Üniversite yönetimi ne yapmak istiyor?

 




AdminAdmin