Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-03-2018 21:28

MEVCUT YÖNETİMLE ORTAK PAYDASI OLMAYAN KONTROLSÜZ GÜÇ

Önünden Üniversitenin traktör kepçesiyle heykeller kaldırılan, dekan vekili ve dekan yardımcıları başka bölüm yokmuş gibi aynı bölümden olan Fakülte bu hafta başında gazetemize ulaşan bilgilerle tekrar gündeme oturdu.

MEVCUT YÖNETİMLE ORTAK PAYDASI OLMAYAN KONTROLSÜZ GÜÇ

Bu bilgiler yine aynı fakültenin iki öğretim elemanına teyit ettirildikten sonra okurlarımızla paylaşma kararı aldık. Olayları teyit eden öğretim elemanları bu bilgilerin doğru olduğunu hatta eksik olan yönlerin bulunduğunu ifade ettiler.

Geçmişte yanındaki kişilerin konumuna göre Alim Yıldız yönetimine oy vereceğini ve verdiğini söyleyen ama yanındaki kişiler değişince - Aslında oy vermedim ! diyen, yönetim tarafından dekan yardımcısı görevi ile onore edilen VATAN PARTİLİ (Doğu Perinçek’in Genel Başkan olduğu Parti) olduğunu sık sık dile getiren bayan dekan yardımcısının yaptığı iddia edilen icraatları bu kadarda olmaz denilecek cinsten;

A-) Mevcut dekan vekilini çok sık Rektörlüğe ispiyonlayarak ilgilinin itibar kaybetmesini sağlamak,

B-) Fakültede ücretli ders veren mevcut dekan vekilinin çocuğu hakkında çok başarısız diye söylenti çıkarmak,

C-) Dekan vekiline Rektörlük böyle istiyor ! diyerek yapılmasını istediği şeyleri empoze etmek,

D-) Başka bir fakültede kadro verilmeyen birisini fakülteye aldırmak ve mevcut dekan yardımcısının yerinden edilmesine altyapı hazırlayarak ilgilinin birkaç ay içinde dekan yardımcısı görevi almasını sağlamak,

E-) Piyanoların akordu yapıldı bahanesiyle (hava şartlarıyla dahi bozulabilen akord bozulmasın diye) öğrencilerin pratik yaptıkları 30 civarında ki öğrenci çalışma odalarını kilitletmek ve anahtarları araştırma görevlilerine vererek odalardan öğrencilerin daha az faydalanmasına sebep olmak,

F-) İşine geldiği zaman değme dizi oyuncularına taş çıkartacak şekilde “saf” rolü oynamak,

G-) Öğrencileri kendi bölümünde görevli bir doçent’e karşı dolduruşa getirmek

Listeyi sonlandırıyoruz, aslında yazılacak çok şey var ama bu kadar yeterli diye düşünerek şimdi soruyoruz:

Fakültede burnunu estetik yaptıran bir öğretim görevlisi, kendinde güncelleme yaparak mevcut yönetime yakın olmak için Umre’ye gittiği söylenilen bir öğretim görevlisi ve bürosu giriş katında bulunan bir dr.öğretim üyesinin bulunduğu üç akademik personelin işe saat 13.00 civarında geldiği doğrumu?

Heykel bölümünde malzeme yokluğundan Atölyelerde öğrencilerin çalışma yapamadıkları doğrumu?

Öğrencilerin bir bölüme bağlı programda görevli kadrosu MYO‘lardan birinde bulunan öğretim görevlisinin baskıcı, aşağılayıcı ve notu silah olarak kullanması gibi tavırlarından büyük rahatsızlık duydukları doğrumu?

Ve son olarak mevcut dekan vekilinin görevden alınacağı, yerine Rektör yardımcılarından birisinin dekanlığa bakacağı doğrumu?

Üniversite yönetiminden cevap bekliyoruz!

AdminAdmin