Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-03-2018 21:11

ÜNİVERSİTEDE HÂKİM ÖLÇÜ GECEKONDU ZİHNİYETİ Mİ?

“Yıldızın yönettiği üniversite dökülüyor” başlıklı haberimizden sonra elimize yeni görüntüler ulaştı. Bizde sorumlu gazetecilik anlayışı ile bu konuyu sizlerle paylaşıyoruz.

ÜNİVERSİTEDE HÂKİM ÖLÇÜ GECEKONDU ZİHNİYETİ Mİ?

Vatansever Atatürkçü kadroları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13-b maddesi uyarınca ilgisiz yerlere görevlendiren, emekli olmaları için baskı yapan, mahkeme kararlarını uygulamayan, bazılarının mobing ile emekli olmalarını sağlayan, olumsuz haberler ile sık sık ulusal basında boy gösteren, “içimizdeki İrlandalılar” vurgulu paylaşımla toplumu bölmeye çalışan, hiçbir yönetici kendi adamlarını denetleyemez sözünün aksine her yere kendi adamlarını getirmeye gayret eden, yaptığı toplantılarda Payitaht (Başkent) dizisini izlemeyi örtülü şekilde emreden, 16 Temmuz 1995 yılında gerçekleşen talihsiz bir mezuniyet töreninin mağdurlarını 22 yıl sonra Üniversiteye davet ederek  “Yiğit düştüğü yerden kalkar” sözü ile Üniversitenin Web sayfasından ilgili yerlere ne mesaj gönderdiği anlaşılamayan, iyi olmuş yarayı kaşıyan ve insanların bu kin bu öfke neden diye sormasına sebep olan Üniversite yönetimi yapması ve yaptırması gereken işleri yaptırmıyor mu? sorusu akıllara takılıyor.

Geçmiş toplumların hastalıklarından olan haset ve kindarlığın toplumumuzdan uzak olmasını umuyor, Danışman Dr.Öğretim Üyelerinin ve Genel Sekreter VEKİLİ’NİN başarısız bir şekilde yönettiği sık sık dile getirilen Üniversitenin başarılı çalışmalara imza atacağı günlerin uzak olmadığı, yaklaştığını hissediyoruz.

Bulunduğu kabın şeklini alanlar hariç, gerek Sivas halkının, öğrencilerin, Akademik ve İdari personelin neşter vurulmasını sabırsızlıkla beklediği Üniversiteye yetkililerin ne zaman müdahale kararı vereceği ise bilinmiyor.

Rektörün amcasının oğlu, akrabası Zafer Yıldız’ın da görev yaptığı Enstitüler binasının yan ve arka kısmında çekilen iki fotoğrafı dikkatle inceleyiniz, 2017 yılında mantolama yapılan binanın aradan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Klima’ların montajları yapılmamış;

Biri izalasyon köpüklerinin üzerinde

Biri  taburenin üzerinde

Biri  sehpanın üzerinde duruyor.

Servis çağırmak zor işmi?, ödenekmi yok? Soruları akıllara gelirken asıl sorumluların kimler olduğu ve denetlemeyen yetkililerin bulunup, bulunmadığı bilinmiyor.

Yanında çalışan personellerin soy ağacı bilgilerini görmek için kırk takla attıkları dillendirilen yetkililerin asıl görevlerini ihmal etmeleri kaçınılmaz mı? Acaba herkesin görev tanımlarını yeniden yapmak mı gerekiyor?

Evet;  soğuk tandırdan sıcak ekmek umulmaz!

İşte görüldüğü gibi Rektör Alim Yıldız ve yönetiminin icraatları ve buluşları alkışlattırmaya devam ediyor!

AdminAdmin