Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-03-2018 22:02

YILDIZ’IN YÖNETTİĞİ ÜNİVERSİTE DÖKÜLÜYOR!

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi resmen tribüne oynuyor. Pansuman tedbirler, günübirlik şahsi ikbal hesapları içerisinde sevk ve idare edildiği öne sürülen üniversite yeni rektörünü bekliyor. Şimdiden 2. dönem atanamayacaklarına kesin kanaat getiren yönetim görev süresini tamamlamak üzere bir hedef belirlediği, sadece üniversitenin görünen yüzünü boyayıp, cilalıyor resmen makyaj yapıyor.

YILDIZ’IN YÖNETTİĞİ ÜNİVERSİTE DÖKÜLÜYOR!

Yaklaşık 20 aydır bir ilahiyatçı öğretim üyesi tarafından kör topal yürütülmeye çalışılan, günübirlik makyajlarla, sahte söylemler ile rağbet gören, göz boyamaktan bir türlü kurtulamayan, dipte birikmiş, bastırılmış enerji (şahıslara uyarlanırsa duyguları!) kurtaramayarak basmakalıptan öteye geçemediği öne sürülen, Rektör ve yönetimi bu cesareti kimden aldıkları veya kimin tarafından desteklendiği, kime, neye hizmet ettiği de ayrıca merak ediliyor.

Üniversitedeki çalışma verimini düşürdüğü ifade edilen ve iç barışı tehdit eden bu yönetim, birilerine karşı, endişe, karamsarlık, kızgınlık, öfke yarattığı gibi, üniversite çalışanları, siyasiler, stk temsilcileri, v.b. yüzlerce kişiyle yapılan istişare toplantıları ile Sivas kamuoyu da, akıllara durgunluk veren olayı masaya yatırdıkları, boş durmadıkları, yeni arayışlar içine girdikleri, içlerinde bazılarının ise ilgili sorumlular hakkında çığ gibi büyüyen düşmanlık, kin ve öfke beslendikleri ve konunun Ankara’ya kadar çoktan taşındığı gelen bilgiler arasında.

Bilimsel Yayın açısından ülkemizdeki üniversiteler arasında ön sıralarda yer bulamayan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör olarak Prof.Dr. Alim Yıldız’ın atandığı 28 Temmuz 2016 tarihinden bu yana yetkin yöneticileri kızağa çekerek yeterliği konusunda kamuoyunda tartışmalara neden olan yöneticileri tercih etmesi sonucu olumsuzluklar yaşamaya devam ediyor.

Üniversite kampüsü içerisinde yaya olarak dolaştığınızda Ana yolun genişletildiği ve ışıklandırıldığı göze çarpıyor, göz önündeki yerlerin makyajı tamam, ancak binaların aralarına girdiğinizde, dökülmüş mantolamalar, yerinden çıkmış yağmur suyu olukları, açıkta bulunan elektrik kabloları, yürüme yolları ise; çökmüş, toprak yığını ile bir çukurla sonlandığını görüyoruz, enstitüler binasının önünde ise yaya yoluna ilginç ve estetikten yoksun bir şekilde yama yapıldığını görebilirsiniz.

Fen Fakültesi öğrenci yemekhanesi tarafında kapakları çıkmış doğalgaz kutusunu, duvardan dökülmüş mermer kaplamayı ve nem kapmış duvarı gören insanların üzülmemesi imkânsız.

Tüm Kötü yöneticilerle ilgili yazılan bir makalede söylenilenler;

1-  Kayırmacılık, ayrımcılık yapma

2-  Adalet duygusunda yoksun olmak

3-  Yalakaları terfi ettirmek

4-  Yasal haklara karşı duyarsızlık

5-  Kişilik haklarına saldırı

6-  Yönetme, yönlendirme ve koordinasyon eksikliği

7-  Otoriteyi ele geçirme ve uzun süre elde tutma arzusu

8-  Kötü yönetici bütün başarıları kendine mal eder

9-  Çalışanı takdir etmeyi bilmez

10-   İyi personelin işten soğumasına, verimsizleşmesine sebep olur

11-   Çalışanına güven duymaz

12-  Sözünü tutmaz

13-  Mobbing uygular

14-  Kendine bir türlü ulaşılmaz.

Liste devam ediyor, biz mikro yönetim hastalığının kötü bir yönetici özelliği olduğunu belirterek, nerede var ise tüm kötü yöneticileri kınıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ehil yöneticilerin elinde olmadığı bu durumu Sivas’ın ve Ülkemizin hak etmediğini ifade etmek isteriz.

Kamuoyunun, akademik ve idari personelin yorumlarını bekliyoruz…


AdminAdmin