Gündem
Giriş Tarihi : 05-03-2018 00:17

ABD’den Ankara’da güvenlik uyarısı!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, “Popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezleri” için vatandaşlarına güvenlik uyarısı yaptı.

ABD’den Ankara’da güvenlik uyarısı!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği güvenlik tehdidi nedeniyle bugün sınırlı hizmet verecek.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, bugün güvenlik tehdidi nedeniyle açılmayacak. Sputnik’in haberine göre Büyükelçiliğin sitesinde yer alan açıklamada, ABD vatandaşlarına kalabalıklardan ve Büyükelçilik’ten uzak durma çağrısı yapıldı.

UYARILAR ARASINDA, “POPÜLER TURİSTİK ALANLARI, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİ, ALIŞVERİŞ BÖLGELERİNİ VE SPOR-EĞLENCE MERKEZLERİNİ ZİYARET ETMEYİ TERCİH EDERSENİZ, KİŞİSEL GÜVENLİK DURUMUNUZU VE DUYARLILIĞINIZI ARTIRIN” İFADESİ YER ALDI.

“Güvenliğinize ilişkin aile ve arkadaşlarınızı bilgilendirin”, “gelişmeler için yerel medyayı izleyin” ve “dikkat çekmemeye çalışın” uyarıları da yapıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde vize başvurusu, pasaport yenileme ve noterlik hizmetleri gibi rutin işlemlerin de bugün yapılmayacağı belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİ ABD VATANDAŞLARI İÇİN EK TEDBİRLER ALDI

Ankara Valiliği, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine güvenlik önlemlerinin gözden geçirildiğini ve ilave tedbirler alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ABD Büyükelçiliği ve bu ülke vatandaşları ile ilgili güvenlik önlemlerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, “İstihbarat birimlerimize ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır” ifadesine yer verildi.

AdminAdmin