Sivas
Giriş Tarihi : 19-02-2018 15:03

Sivas’ı boyayarak tanıyacaklar

Sivas’ın ekran yüzü ve gazeteci Günebakan Hakan Bakar’ dan çocuklara özel bir proje.

Sivas’ı boyayarak tanıyacaklar

 

1993 yılından bu güne bir çok radyo televizyon ve gazetede görev yapan ve halen Bizim Sivas Gazetesinde mesleğini sürdüren Hakan Bakar sponsor firma desteği ile Sivas Merkezde bulunan bazı ilkokullara Sivas’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı “Sivas Boyama Kitabı”nı ücretsiz dağıttı.

Bakar, “Sivas Boyama Kitabı” projesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda şunları dile getirdi. “Sivas Cumhuriyetin Temellerinin atıldığı ve Anadolu’nun en kadim şehirlerinden biridir. Üç Medeniyetin İzleri taşıyan Tarihi eserler bakımından ayrı bir önem arz etmektedir. Sivas ili işte bu geçmişinden dolayı bugün tarihi eserler ile adeta bir açık hava müzesi konumundadır. Anadolu da hüküm sürmüş birçok medeniyetin izlerini ve nişanelerini de bulmak mümkündür.Sivas’ımızın tarihi zenginliklerini gözler önüne sererek çocuklarımız için faydalı bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Sivas merkezde yer alan ilkokul öğrencilerinin hepsine olmasa da belli bir kısmına gücümüzün yettiğince ücretsiz olarak dağıtmaya çalıktık. Gönül ister ki Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın bu projeye destek vererek Sivas ve ilçelerde yer alan ilkokul öğrencilimizin tamamına dağıtılmasıdır. Bu projeye ne kadar çok kişi destek olur ise şehrimizin tarihi eserleri ve doğal güzelliklerini gelecek nesillerimize daha iyi anlatmış oluruz. Sponsor desteği ile ancak bin adet basıldı. Sayı az olduğu için her okulumuza veremedik. İnşallah sesimizi memleket sevdalısı büyüklerimiz duyar ise bu projeyi daha çok çocuğumuza ulaştırmak bizim için bir onur olacaktır. Şehir hepimizin çocuklarımıza sevdirelim ki onlar bu şehrin içinde yaşasın büyüsün güzel işlere imza atsın.”

Sivas Boyama Kitabı içerisinde yer alan bazı eserlerin isimlerini de paylaşan Bakar, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta, yer alan Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait çok sayıda eser yer almaktadır. Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Tarihi Valilik binası, Çifte Minareli, Şitaiye ve Buruciye medreseleri, Divriği ulu Camii, Tarihi Eğri köprü, Konaklarımız, ilçelerimizin doğal güzellikleri, kaplıcalarımız ve daha bir çok değerimiz olan her ne var ise elimden geldiği kadar Sivas Boyama Kitabında yer vermeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

“Şehrimizi gelecek nesillere daha iyi tanıtmak adına çocuklarımızın hem okuyarak hem de boyama yaparak Sivas’ımızı daha iyi tanımalarına katkıda bulunmak için böyle bir projeyi hayata geçirdim” diyen Bakar, projenin hayata geçmesinde katkısı ve emeği olan destekleyici firma Akınay Kuruyemişe teşekkür etti.

Sivas Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu sınıf öğretmeni Mehmet Çelik ise, projenin ilkokul çağındaki çocuklar için çok önemli olduğunu kaydederek, herkesin bu projeye destek olmasını istedi.

Sivas Vali Bekir Aksoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Mehmet Başar, Sivas Boyama Kitabının diğer boyama kitaplarından çok daha farklı olduğunu vurgulayarak,”Kitabın bir tarafında açıklamalar var. Diğer sayfasında ise boyanacak eser var. Sivas’taki birçok tarihi anlatan boyama kitabını öğrencilerin güzelce incelemesi gerekir. Öğrencilerin hem okumasını hem de el becerilerini geliştirmelerini sağlayan kitabı okulumuza getiren Hakan Bakar ‘a böyle güzel bir çalışmadan dolayı da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sivas Kızılırmak İlkokul Müdürü Bahattin Bektaş ve sınıfı öğretmenleri Türkan Aksoy ile Servet Aydın da boyama kitabının gelecek nesiller için çok iyi bir çalışma olduğunu söyleyerek, Bakar’a yaptığı projeden dolayı teşekkür ettiler.

Boyama kitabına gören çocuklar ise,”Bizim şehirdeki eserleri daha iyi tanımamıza fayda sağlayacak. Sıkılmadan hem boya yapacağız hem de eser hakkında bilgi sahibi olacağız. Hakan abiye ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin