Spor
Giriş Tarihi : 04-02-2018 22:45

Demir Grup Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi

Galatasaray; Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe'nin puan kaybı yaşadığı haftada Demir Grup Sivasspor deplasmanında 2-1 kaybetti.

Demir Grup Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Demir Grup Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Sivasspor'un karşılaşmadaki gollerini 16. dakikada Delvin N'Dinga, 57. dakikada penaltıdan Arouna Kone kaydetti. Galatasaray'ın golünü ise 80. dakikada Eren Derdiyok attı.

Galatasaray, Fatih Terim döneminde Spor Toto Süper Lig'deki ilk yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından Galatasaray 41 puanda kalırken, Demir Grup Sivasspor'un puanı 30 oldu.

Süper Lig'in 21. haftasında Galatsaray, taraftarı önünde Antalyaspor'u konuk edecek. Demir Grup Sivasspor ise gelecek hafta ligde Kayserispor deplasmanına konuk olacak.

PUAN DURUMU

1-Başakşehir (43)

2-Galatsaray (41)

3-Fenerbahçe (38)

4-Beşiktaş (37)

5-Kayserispor(34)

Fatih Terim, ligde son oynanan Osmanlıspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak takımını Demir Grup Sivasspor önünde sahaya sürdü. Osmanlıspor maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Selçuk İnan, Eren Derdiyok ve Iasmin Latovlevici bu kez yedekler arasında bulunurken, yerlerine Ryan Donk, Bafetimbi Gomis ve Yuto Nagatomo şans buldu.

Maça iki ekip de kontrollü başladı. İlk tehlikeli pozisyonu ise ev sahibi Demir Grup Sivasspor buldu. Gelişen hücumda N'Dinga'nın sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Kone arkaya doğru aşırdı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Rybalka bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top Galatasaray savunmasından döndü.

SİVAS'TA SESSİZLİĞİ BOZAN GOL DURAN TOPTAN!

Mücadelenin 14. dakikasında Sivasspor hücum yönünün sağından bir serbest vuruş kazandı. Bu pozisyondan sonra iki yedek kulübesi arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Daha sonra serbest vuruş kullanıldı ve Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.

Galatasaray savunmadan çıkmaya çalışırken, Muslera kendisine gönderilen topu kontrol etmek isterken, topu ayağından sektirdi. Top direğin az farkla yanından kornere çıktı. Sivasspor, sol kanattan bir korner kazandı. Kullanılan korner sonrasında N'Dinga'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Sivasspor, 16. dakikada N'Dinga'nın golüyle skoru 1-0'a getirdi.

Bu golden kısa bir süre sonra, 18. dakikada gelişen Sivasspor hücumunda ceza sahasına havalandırılan topa Kone kafa vuruşu gerçekleştirdi. Kone'nin vuruşunda top üst direkten auta gitti.

BERABERLİK İÇİN GALATASARAY YÜKLENMEYE BAŞLADI

Galatasaray, beraberlik için yüklenirken 24. dakikada üst üste iki korner kazandı. İkinci kornerde Feghouli'nin ceza sahasına ortasında Maicon topa kafa vurdu ancak top direğin yanından auta çıktı.

Sarı-kırmızılı takım 32. dakikada bu kez sol kanattan bir korner kazandı. Sofiane Feghouli'nin altıpas üzerine ortasında Maicon çok iyi yükseldi. Maicon'un yaptığı etkili kafa vuruşunda top direğin tam dibinden auta çıktı.

Galatasaray, 45. dakikada da çok önemli bir gol fırsatı yakaladı. Orta sahayı hızlı geçen Feghouli, rakip ceza sahasına kadar ilerledi. Ceza yayına gelen yıldız oyuncu plase bir vuruş denedi ancak top direğin az farkla yanından auta çıktı.

GALATASARAY İKİNCİ YARIYA DAHA ETKİLİ BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adam da ilk yarıdaki 11'leriyle başladı.

Galatasaray, ikinci yarıya daha istekli başlarken, sarı-kırmızılı takım daha fazla rakip alanda pozisyon aradı. Sarı-kırmızılı takım 51. dakikada hızlı hücuma çıktı. Sağ kanatta Tolga'nın pasında Garry Rodrigues hareketlendi. Rodrigues sağ kanattan ceza sahasına doğru girerken, yerden topu çevirdi. Yasin ceza sahası içinde topa dokundu ancak etkili bir vuruş yapamadı.

SİVASSPOR PENALTIDAN FARKI İKİYE ÇIKARAN GOLÜ BULDU

Mücadelenin 57. dakikasında Sivasspor forması giyen Auremir sağ kanattan topla birlikte ceza sahasına doğru hareketlendi. Auremir, Denayer ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus önce pozisyonu devam ettirdi. Daha sonra yardımcısının uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına Kone geçti. Kone, penaltıda topu ağlara gönderdi ve Sivasspor bu golle Galatasaray karşısında skoru 2-0'a getirdi.

Fatih Terim, karşılaşmanın 59. dakikada oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı takımda Tolga kenara gelirken, Eren Derdiyok oyuna dahil oldu.

Galatasaray'da başarılı file bekçisi Fernando Muslera, 76. dakikada sarı kart gördü ve Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü.

EREN DERDİYOK GALATASARAY'I UMUTLANDIRAN İSİM OLDU

Rakip alanda pozisyon arayan Galatasaray'da Younes Belhanda topla buluştu. Belhanda ara pasında Garry Rodrigues'i topla buluşturdu. Rodrigues, ceza sahasının solunda aut çizgisine inip yerden bir orta açtı. Eren Derdiyok altıpastan topa dokundu ancak top savunmadan geri döndü. Eren Derdiyok önüne düşen topa bir kez daha vurdu ve bu kez top ağlara gitti. Galatasaray 80. dakikada Eren Derdiyok'un bu golüyle skoru 2-1'e getirdi.

Beraberlik için yüklenen Galatasaray'da 83. dakikada Rodrigues'in şutunda top savunmadan sekti. Ceza sahası içinde Gomis önünde kalan topa vurdu ancak etkili bir vuruş gelmedi ve top kalecide kaldı.

SİNAN GÜMÜŞ'ÜN VURUŞUNU ÇİZGİDEN MEDJANI ÇIKARDI

87. dakikada Jason Denayer, sakatlığı nedeniyle kenara geldi. 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullanan Galatasaray'da Denayer oyuna devam edemedi ve sarı-kırmızılı takım maçın geri kalanını 10 kişi oynadı. Rakip ceza sahasına havalandırılan topta kaleci istediği gibi uzaklaştıramadı. Sinan Gümüş'ün önünde kalan topa, Sinan şık bir aşırtma yaptı. Kaleciyi de geçen topu son anda çizgiden Medjani korneri çıkarmayı başardı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Demir Grup Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Feghouli'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde savunmadan seken topu önünde bulan Tolga Ciğerci'nin şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

7. dakikada Galatasaray ceza sahası içindeki karambolde Rybalka, kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunu çekerken, son anda topa ayak koyan Mariano tehlikeyi önledi.

16. dakikada Demir Grup Sivasspor, öne geçti. Rybalka'nın soldan kullandığı kornerde, ön direkte iyi yükselen Ndinga şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0

18. dakikada Demir Grup Sivasspor, bir kez daha gole yaklaştı. Soldan Bifouma'nın ortasında Kone'nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

32. dakikada soldan Feghouli'nin kullandığı kornerde, ön direkte iyi yükselen Maicon'un savunmaya rağmen yaptığı vuruşta, top yandan az farkla auta gitti.

45. dakikada Mariano'dan aldığı pas sonrası çalımlarla ceza sahası önüne kadar gelen Feghouli'nin şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Demir Grup Sivasspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada sağdan ceza sahasına giren Rodrigues'in pasında, müsait durumdaki Yasin Öztekin'in vuruşu istediği gibi olmadı ve top yandan auta gitti.

56. dakikada Denayer'in ceza sahasına girerken Auremir'e müdahalesi sonrası hakem Fırat Aydınus, yardımcısı Alex Taşçıoğlu'nun uyarısıyla penaltı kararı verdi.

57. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kone, meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

77. dakikada Emre Kılınç'ın sağdan kullandığı kornerde, arka direkte Ndinga'nın kafa vuruşu sonrası top yandan az farkla auta çıktı.

79. dakikada Galatasaray, farkı 1'e indirdi. Belhanda'nın ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında hareketlenen Rodrigues'in yerden ortasında, ilk vuruşu kaleciden dönen Eren Derdiyok pozisyonun devamında ikinci şutunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1. 

89. dakikada Galatasaray savunmasından gelen uzun pasta kaleci Tolgahan Acar'ın yumrukladığı top, ceza sahası önünde Sinan Gümüş'ün önde kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda, kale çizgi üzerinde Medjani meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

90+5. dakikada sağdan Mariano'nun ortasında, ceza sahası içinde müsait durumdaki Sinan Gümüş'ün kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top yandan auta gitti.

Karşılaşmayı, Demir Grup Sivasspor, 2-1 kazandı.

Demir Grup Sivasspor: 2

Galatasaray: 1

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Auremir, Bjarsmyr, Medjani, Ziya Erdal, Hakan Arslan, Ndinga, Bifouma (Dk. 78 Cyriac), Rybalka (Dk. 76 Saivet), Emre Kılınç (Dk. 90 Papp), Kone 

Galatasaray: Muslera, Mariano, Denayer, Maicon Nagatomo, Tolga Ciğerci (Dk. 60 Eren Derdiyok), Donk, Yasin Öztekin (Dk. 72 Sinan Gümüş), Feghouli (Dk. 68 Belhanda), Rodrigues, Gomis

Goller: Dk. 16 Ndinga, Dk. 57 Kone (Penaltıdan) (Demir Grup Sivasspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 41 Rybalka, Dk. 61 Ziya Erdal (Demir Grup Sivasspor), Dk. 76 Muslera, Dk. 83 Mariano (Galatasaray)

Güneş

AdminAdmin