Sivas
Giriş Tarihi : 26-01-2018 17:47

Çaykuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

İyi Parti Sivas İl Başkanı Taha Tengiz ÇAYKUŞ bir açıklama yaparak; “Bugün ki gündemimiz; sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere Afrin Operasyonudur” dedi.

Çaykuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

Çaykuş yaptığı açıklamanın devamında; “Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği üzere; “birilerinin beli çökertilmiş dediği, ayağa kalkamaz dediği Türk Ordusu, Peygamber Ocağı şahlandı yine Türkiye’yi kurtarıyor.” Bu hususta; kimse İyi Parti’nin ve mensuplarının milliyetçiliğini ve vatan sevdasını ölçmeye dahi kalkmasın. Herkes uydurulmuş bir safın tarafı olurken, biz her zaman inanmış, cesur Türk Milliyetçilerinin safında olacağız. Bu süreçte; İyi Parti olarak hiçbir siyasi menfaat gözetmeksizin, Mehmetçiği politika öznesi olarak kullanmaksızın her zaman şanlı Türk Ordumuzun yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Allah Türk Ordusunun her kademesinde görev yapan Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun. Gazalarını muzaffer eylesin. Bu operasyon sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu vesile ile; gündeme kasıtlı olarak bir milletvekilinin ortaya atmış olduğu gazilik ünvanı konusuna da değinmek istiyorum. Şehitlik ve gazilik mertebeleri; dinimize göre kutsal bir mertebe olmakla birlikte aynı zamanda örfümüzde ve töremizde de; göğsümüze takılacak şerefli bir madalyadır. Bu ünvanlar istenilmekle alınmayacak, milletin takdiri ile verilecek derecede kutsaldır” dedi.

“Değerli basın mensupları; bir suikast sonucu şehit edilen ve milletimiz tarafından şehitlik mertebesi layık görülen Muhsin Yazıcıoğlu’na şehitlik ünvanı verildi mi? Hayır. Kıbrıs Barış Harekatını yapan Karaoğlan Bülent Ecevit’e ve koalisyon ortağı olan Milli Görüşün efsane lideri Necmettin Erbakan Hoca’ya Gazilik ünvanı verildi mi? Hayır.Türk Dünyasının Başbuğ’u Alparslan Türkeş’e; Gazilik ünvanı verildi mi? Hayır. Ve ismini anmadığımız tarihteki diğer liderlere Gazilik ünvanı verildi mi? Hayır. Peki; bu liderler kendileri yahut talimatlandırdıkları vekiller aracılığı ile Gazilik ünvanı talep ettiler mi? Hayır. Ama; milletimizin gönlünde hepsi en kutsal makamda yerlerini almışlardır.

Peki; Sayın Cumhurbaşkanına bu ünvanı layık gören ve meclise teklifte bulunan milletvekili; hangi başarının karşılığında Gazilik ünvanı verilmesini istiyor? Hepimizin gönlünde yer etmiş efsane liderlerden daha öne çıkacak hangi yönü var? Bunu anlamış değiliz.

Ama ille de Gazilik ünvanı verilecekse; hiç meclise getirmenin anlamı yok, oldu olacak bir KHK çıkarın, AKP Genel Başkanına ve karargah komuta merkezinde arkadaşları ile birlikte operasyonu yürütüyormuş gibi poz veren Bilal Erdoğan’a ve arkadaşlarına da Gazilik ünvanı verin. Hatta Bolu Halkına Bolu Beyi’nin torunları diye hitap eden Sayın Başbakanı da boş geçmeyin, ona da “Bolu Beyi” ünvanını verin”

 

 

 

AdminAdmin