Sivas
Giriş Tarihi : 20-01-2018 20:46

CHP Merkez ilçe örgütü Uğur Mumcu'yu andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Merkez İlçe Başkanlığı, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' sebebiyle anma programı çerçevesinde gazeteci-yazar Uğur Mumcu anıldı. CHP Merkez İlçe Başkanlığı Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz, "Ocak ayı ülkemiz için, karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay" dedi.

CHP Merkez ilçe örgütü Uğur Mumcu'yu andı

CHP Sivas Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Nesrin Karababa Eğitim Salonunda düzenlenen anma etkinliğinde Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Emin Yener Gültekin ve Prof. Dr. Mehmet Akçay, Uğur Mumcu'nun hayatını anlattı.

Anma etkinliği öncesi basın açıklaması yapan Merkez İlçe Başkanlığı Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz, Uğur Mumcu'nun yaşamı boyunca tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam ettiğini söyledi.

Korkmaz şöyle devam etti:

"Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz, geride kalan ve mücadeleye devam eden için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Işığın gün yüzüne çıkaracağı karanlık işlerden, kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuştur. Tarih boyunca aydınlardan, aydınlatanlardan. Çünkü korkar yarınlarımızı çalanlar. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini karartanlar. Uğur Mumcu, onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, Atatürk gibi, egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için, hafızalardan silinmesine engel olmalıyız. Toplumsal belleğimizi diri tutmak için, gerçekler ortaya çıksın, kimler incinecekse incinsin. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz bu değerli insanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Program kapsamında Uğur Mumcu'nun çiçeklerle süslü fotoğrafını önünde mumlar yakıldı.

 
AdminAdmin