Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-01-2018 10:19

ETKİNLİKLER YASAKLANDIMI?

Üniversiteler Eğitim-Öğretim kurumları olmasının yanında, Fakülte öğrencilerinin 8 yarıyıllık, MYO öğrencilerinin 4 yarıyıllık eğitiminin yanısıra çeşitli etkinliklerle öğrencilerin ufuklarının açıldığı yerlerdir.

ETKİNLİKLER YASAKLANDIMI?

Onun için Üniversitelerimizin ışıkları hiç sönmesin , öğrencilerin yanı sıra Üniversitelerin bulunduğu yöreyide aydınlatsın istenir  bu ışıklar.

Seminerler, Sempozyumlar, Çalıştaylar, Sergiler ve Konserler gibi etkinlikler Üniversite ile Şehrin bütünleşmesini sağlarken aydınlanma adına önemli bir görev ifa ederler. Bilim adamları şehir adına söyleyeceği sözleri olan insanlardır, halkın içinde olmaları etkileşim nedeniyle yöre halkı bilgilenir, bilim adamları yöre hakkında bilgi sahibi olur, fikir üretebilirler.

Dar bir çevre ile konaklarda yapılan söyleşilerin  Sivas halkı için ney ifade ettiği,  neye nasıl bir faydası olduğu anlaşılamıyor.

Çevremizde Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile protokol imzalayan Üniversiteler, şehrin hayırseverlerinin bina yaptırdığı Üniversiteler varken bu dönemde şişe su  içen gençleri çeşme suyu içmesi için hayırseverleri çeşme yaptırmaya yönlendirmek nasıl bir mantıktır. Yaptırıldığından bu yana kaç öğrenci bu çeşmelerden su içmiştir?

Yabani hayvanların (özellikle domuzların) kampüs alanına girmemesi için yapılan duvar hiçbir işe yaramamıştır. Domuzlar bir şekilde kampüs alanına girmekte, ama örülen duvar nedeniyle kampüs alanından çıkamamaktadır. Halkın vergileri hebamı edilmiştir?

Yaklaşık bir aydır Üniversitenin web sitesinde “Etkinlikler” kısmı boştur. Acaba Rektörlük etkinlikleri yasaklamışmıdır? İşe yaramayan duvarlar gibi Sivas Halkı ile Üniversite arasına görünmez bir duvarmı inşa edilmektedir?

AdminAdmin