Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-01-2018 23:49

ATİLA SERTEL, İŞE YERLEŞTİRME SKANDALINI GÜNDEME TAŞIDI

Üniversite rektörlerinin çocuk, eş, dost ve akrabalarını kendi üniversitelerinde veya kamu kurumlarında işe yerleştirmesine bir yenisi daha eklendi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden yeni mezun olan oğlu Enes Karaman’ın, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın oluruyla TBMM’de işe başladığı ortaya çıktı.

ATİLA SERTEL, İŞE YERLEŞTİRME SKANDALINI GÜNDEME TAŞIDI

Daha önce Konya, Osmaniye, Ankara, İzmir, Sivas, Denizli, Alanya ve Ağrı üniversitelerinin rektörlerinin de çocuk, eş, dost ve akrabalarını kendi görev yaptıkları üniversitelerde ve kamu kurumlarında işe yerleştirdikleri ortaya çıkmış ve kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. 
Benzer bir işe yerleştirme Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü eliyle yapıldığı anlaşıldı. Rizeli olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Rize RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yeni mezun ve askerliğini yapmamış oğlu Enes Karaman’ı Meclis’te işe başlattığı öğrenildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili olarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel, “Yüzbinlerce işsiz genç varken RTE Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman’ın oğlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunu 24 yaşındaki Enes Karaman TBMM’de nasıl, hangi sınavla ve hangi kriterlere göre işe başlamıştır? Din Kültürü öğretmeni olan Enes Karaman, TBMM’de hangi birimde hangi işi yapmaktadır” diye sordu. 

Her dört gençten birinin işsiz olduğu Türkiye’de henüz askerliğini dahi yapmamış birinin TBMM’de işe başlamasının kafalarda soru işareti oluşturduğuna dikkat çeken CHP’li Sertel, “Elbette bütün gençlerimiz iş bulsun, çalışsın isteriz. Ancak yüzbinlerce üniversite mezunu ve vasıflı genç yıllarca iş bulamazken, bir kişinin sadece babası rektör olduğu ve AKP ile yakın ilişki içinde olduğu için Türkiye’nin en saygın kurumunda ışık hızıyla işe başlatılmasını da doğru bulmayız. Enes Karaman, gerekli vasıfları ve şartları taşıdığı için mi işe başlatılmıştır yoksa rica üzerine mi işe başlatılmıştır? Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman bunu bizlere ve kamuoyuna açıklamalıdır” diye konuştu. 

“KARDEŞİ DE DAİRE BAŞKANI OLDU”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oğlunu TBMM’de işe yerleştiren Rize RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın kardeşi Cengizhan Karaman’ın da hızlı bir şekilde yükseldiğini belirterek, kardeş Karaman’ın memurluktan daire başkanlığına uzanan öyküsünü şöyle anlattı:
“Rektör Hüseyin Karaman’ın oğlu, sınavsız, mülakatsız olarak hızlı bir şekilde Meclis’te işe başlarken kardeşi Cengizhan Karaman’ın yükselişi de bir hayli ilginç. Rektör Karaman’ın kardeşi Cengizhan Karaman, Üsküdar Belediyesi’nde sıradan bir memurken hızlı bir operasyonla önce Düzce’ye Göç İl Müdürü yapılıyor. Burada bir süre görev yaptıktan sonra da Milli Savunma Bakanlığı’nda Daire Başkanı oluyor. Rektör Karaman, Rize’de yerel basına yaptığı açıklamada ‘Oğlumun Meclis’te işe başlaması tamamen doğal ve yasaldır. Kardeşimin de daire başkanı olması başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesidir’ demiştir. Türkiye’de liyakat tamamen bitmiş ve işe girişler, terfiler iktidar yandaşlığına paralel olarak yapılır hale gelmiştir.” 

İŞTE BAZI REKTÖR VE DEKANLARIN İŞE YERLEŞTİRME SECERESİ:

• Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Necmettin Vatansev, kardeş ve oğlunu işe aldı. Eşini yardımcı yaptı. 
• Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk, eşini dekan vekili, akrabasını yardımcı atadı. 
• Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, yatay geçiş kontenjanını artırdı. Oğlunu okula aldırdı. 
• İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Mustafa Güden, eşini Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü yaptı. 
• Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, bir yeğenini koordinatör diğerini sekreter olarak atadı. 
• Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşini İslami İlimler’e sekreter olarak atadı. YÖK iptal etti. 
• Alanya Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı, eşini Sosyal Bilimler’e sekreter yaptı. Sonra da terfi ettirdi. 
• Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi eski Rektörü İrfan Aslan, imam kardeşini Meslek Yüksek Okulu Sekreterliğine atadı. 
• Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman’ın oğlu TBMM’de işe başladı. Düz memur olan kardeşi önce müdür sonra da Milli Savunma Bakanlığı’nda Daire Başkanı oldu.

AdminAdmin