Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-12-2017 02:06

ÜNİVERSİTEDE BASİT BİR ÇELİŞKİ Mİ?

Cumhuriyet Üniversitesinde mevcut Rektör döneminde Fen Fakültesinde Dekan Vekili olarak görev yapan Prof.Dr. İsmail Çelik Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Fen Fakültesi Dekanlığına asaleten atanmadı.

ÜNİVERSİTEDE BASİT BİR ÇELİŞKİ Mİ?

Bu göreve Fen Fakültesinden Matematik bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İdris Zorlutuna atandı.


Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. İdris Zorlutunan’ın Fen Fakültesi Dekanı olması nedeni ile Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlüğü boşaldı, boşalan bu müdürlüğe Fen fakültesinde uzun süre dekan vekili olarak görev yapan Prof. Dr. İsmail Çelik Rektör Alim Yıldız tarafından müdür olarak görevlendirildi.

Üniversite camiası ve Sivas halkı tarafından dekanlık görevine YÖK tarafından atanmayan Prof.Dr. İsmail Çelik’in enstitü müdürü olarak rektör tarafından atanması şaşkınlıkla karşılandı.

 

YÖK’ün tercihi ile üniversite rektörünün tercihinin neden örtüşmediği hususu çeşitli kesimlerce dillendirilirken uzun süredir dekan vekili olarak görev yapan ve YÖK tarafından Mühendislik Fakültesine dekan olarak asaleten atanamayan Prof.Dr. Mehmet Şimşir ve Edebiyat Fakültesine dekan olarak asaleten atanamayan Prof.Dr. Mehmet Arslan'ın rektör tarafından nasıl değerlendirilecekleri ise merak konusu.

Ayrıca “Cumhuriyeti Seviyorum” sloganını web sitesinden kaldıran mevcut üniversite yönetimi bunun yerine “Gelenekten Geleceğe” sloganını web sitesine eklemiş ve bu sloganı çeşitli yerlerde kullanmaya başlamıştı, leblebihane.com web adresinde “Gelenekten Geleceğe” sloganının kullanıldığı tespit edilmiştir.

Bu sloganı leblebi firmasının mı Cumhuriyet Üniversitesinden aldığı yoksa Cumhuriyet Üniversitesinin mi leblebi firmasından aldığı merak konusu olmuştur.

AdminAdmin