Sivas
Giriş Tarihi : 23-12-2017 16:03

Akşener İYİ Parti Sivas İl Başkanlığının açılışını yaptı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, İl Başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Akşener İYİ Parti Sivas İl Başkanlığının açılışını yaptı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahlat'ta başlattığı yurt gezilerinde sıradaki durağı Sivas oldu.


Öğlen saatlerinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na inen Akşener ve partilileri çok sayıda vatandaş karşıladı. 

Uzun araç konvoyu eşliğinde Kongre Müzesi'ne geçen Akşener, buradaki ziyaretin ardından esnafla bir araya geldi. Sivas esnafının sorunlarını dinleyen Akşener, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Esnaf ziyaretini tamamlayan Genel Başkan Akşener, Sivas İl Başkanlığı'nın açılışı için bina önüne gitti.

İl binası önünde Sivaslılara hitap eden Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"BU HAREKET CESURLAR HAREKETİ"

Bu hareket cesurlar hareketi. Çünkü bütün baskılara rağmen korkmayanların gelip yanımda durduğu bir hareket. Onun için cesurların hareketi. Gittiğimiz illerin içinde en kalabalık, en coşkulu toplantılardan birini Sivas'ta yapıyoruz. Sivaslı 7 düvele pabuç bırakmamış da bugünün güçlülerine mi pabuç bırakacak. Elbette en heyecanlı toplantılardan birini Sivas'ta yapıyoruz.

"MÜSLÜMAN TÜRK KADINI 'HADİ ORADAN!' DİYECEK"

Bir diğer konu bu hareket aynı zamanda kadın hareketi. Kadınların 16 yıldır eziyet çeke çeke, 16 senedir kadınların cinsiyeti üzerinden hakarete uğradığı ama sonunda Müslüman Türk kadınının 'hadi oradan!' dediği bir harekettir.

28 Şubat'ta başörtülü kadınların, genç kızlarımızın, üniversitelerde okumayla ilgili incitilmeleri karşısında ses çıkaramayanları gördük. O zamanın güçlüleri karşısında 'aman açın başınızı' diyenleri gördük. 1999 seçimlerinde 'kadınlar korkuyor. Başı kapalı kadın, başörtüsünün çekileceğinden korkuyor. Başı açık kadın, saçının bir el tarafından çekileceğinden korkuyor' demiştim.

"BU ÜLKENİN KADINI, BAŞI AÇIĞIYLA, KAPALISIYLA ÜLKENİN ANA UNSURUDUR"

Bir kadının başörtüsüne uzanan eli vallahi kırarım. Ve aynı şekilde başı açık bir kadının saçına uzanan o eli de vallahi de kırarım, billahi de kırarım.

Bu ülkenin kadını, başı açığıyla, kapalısıyla beraber ülkenin ana unsurudur. Tekraren söylüyorum; çekin ellerinizi kadınlarımızdan, onlara dokunmayın. Kadınlar arasında ihtilaf yaratmayın. İYİ Parti iktidarında başı açığın da başı kapalının da arasında olmayan o kavganın ortadan kalkacağının, bu kardeşlik duygusunun olacağının garantisini veriyorum. 

Büyük Atatürk'ün dediği gibi; kadının yerlerde sürünmesini değil, başımızın üstünde taşınması sürecini başlatacaktır İYİ Parti.

"ÇALDIKLARINIZI GERİ ALACAĞIZ"

Sivas işsizler kenti, Sivas emekli kendi, Sivas göç kenti ve üniversite mezunu her 4 gencin ikisi işsiz. Bazı ilçelerde her 4 gencin üçü işsiz. Peki bu çocuklar nasıl evlenecek? Nasıl bir hayat kuracaklar kendilerine? Bana soruyorlar iktidara geldiğinde kaynağını nereden bulacaksın? Çaldıklarınızı geri alacağız ve bu çocuklara iş yaratacağız.

"BU ÜLKENİN MUTLAKA SANAYİLEŞMESİ LAZIM"

Yanlış tercihler sonucunda ekonomi sadece inşaata bağlanmışken ve üretimin hiçbirine el sürülmemişken, dolayısıyla yanlış ekonomik tercihlerle dışa bağımlı, para geldikçe dağıtılan ama kızlarınıza, oğullarınıza iş bulunamayan bir Türkiye yaratıldı. Bu Türkiye'nin mutlaka değişmesi, üretim ekonomisine geçmesi lazım. Bu Türkiye'nin mutlaka sanayileşmesi lazım. Bu ülkenin mutlaka çocuklarına iş, aş sağlaması lazım.

AdminAdmin