Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-12-2017 20:45

ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE

Sivas ölçeğindeki şehirler için üniversite; hem sosyo-ekonomik bir katkı sağlar, hem de prestij göstergesidir.

ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE

Sivas ölçeğindeki şehirler için üniversite; hem sosyo-ekonomik bir katkı sağlar, hem de prestij göstergesidir. Üniversite Hastanesi ise halkla ilişkilerin en temel aracısıdır. Cumhuriyet Üniversitesi ise yıllarca kendisini yenileyememiştir, son durum ise içler acısıdır. Mevcut yönetim çözüm geliştirmek yerine içine kapanmış, OHAL yetkisiyle kendi gücünü pekiştirmek yoluna gitmiştir.

Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermaye ücretlerini ödeyemezken, yönettim mensupları döner sermaye ve vakıf imkânlarını sonuna kadar kullanabilmektedir. Yıllarca hizmet veren doktorlar valizlerini hazırladığı gibi, çoğu bölümde uzman doktor sıkıntısı had safhadadır.

Taze doğum alanında doktor yetersizliğinin bebek ölümlerini artırdığı konunun uzmanlarınca dile getirilmektedir.. Kamuoyuna, medyaya tamamen kaplı olan ve şehir yetkililerinin ilgisizliği sonucu, üniversite kapalı devre çalışan bir kurum haline dönüşmüştür. FETÖ bağlantıları ise tahkike muhtaştır.

Yabancı uyruklu (Azerî) ve liyakat sahibi öğretim üyelerinin sözleşmeleri uzatılmamış mobbing altına alınmışlardır. Güzel Sanatlar Fakültesi´nde liyakat sahibi bir profesörün sözleşmesi yenilenmezken, Türk Müziği Konservatuvarına alanla ilgisi olmayanlara kadro açılmıştır. Diğer Azerî uyruklu öğretim üyelerine ise gitmeleri yönünde baskı uygulanmaktadır.

OHAL yetkisi, ıslah ve geliştirme için önemli yetkiler tanırken; tersine işlev görmeye başlamıştır. Üniversitede huzursuzluğun had safhada olduğunu çoğu akademisyenden dinlememize rağmen, basında dile getirmeleri OHAL yetkilerinin doğurduğu baskılar nedeniyle neredeyse yasaklanmıştır.

İlimizin en yetkili kişileri, parlamenterleri ise konudan tamamıyla uzak  durmayı tercih etmekte, gerçekler örtbas edilmektedir.

OHAL kalktığında, az bir oyla seçilen bir yönetimin uygulamalarının doğuracağı sonuçlar, şehir ve üniversite için hayırlı gözükmemektedir.

Bürokratik Oligarşi´nin sadece kendi imkanlarına sıkı sıkıya sarıldığı, yetkilerini sadece bir avuç zümreden yana kullandığı örnek uygulamalar; kendi sonuçlarını da çok yönlü olarak doğuracaktır.

Dertlerin birikmesine rağmen çözümsüz kalması: her alanda bütün gözleri Sayın Cumhurbaşkanımıza çevirmiştir. Bunun en önemli nedeni ise: Seçilmiş ve atanmış bürokratların görevlerini yerine getirmemesidir. Kendi aralarında tam anlamıyla oligarşik bir yapı oluşturmaları ise hem şehrimiz, hem de tüm ülkemiz adına büyük bir talihsizliktir.

Kaynak: Bizim Sivas Gazetesi

 

       

AdminAdmin