Sivas
Giriş Tarihi : 07-12-2017 23:22

13 eski kamu çalışanı FETÖ'den ceza aldı..

Aralarında eski adliye çalışanları, infaz koruma memurları ve öğretmenlerin bulunduğu 8'i tutuklu 27 sanığın yargılandığı davada 13 sanık, 8 yıl 9 ay ile 2 yıl 11 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

13 eski kamu çalışanı FETÖ'den ceza aldı..

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski adliye çalışanları, infaz koruma memurları ve öğretmenlerin bulunduğu 8'i tutuklu 27 sanığın yargılandığı davada, 13 sanığa 8 yıl 9 ay ile 2 yıl 11 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhsin Ersöz, Fevzi Dere, Metin Özer, Fatih Çakır ve Halil Akgün ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Emrah Ertaş, Fatih Kılıçaslan ve Ali Varınlı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile salona bağlandı.

Sanıkların son savunmalarını alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Muhsin Ersöz ile Metin Özer'e 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. Tutuklu sanıklardan Emrah Ertaş, Fevzi Dere ve Fatih Çakır'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkları, ceza miktarı ve tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliye etti.

 

 

 

Tutuklu sanık Fatih Kılıçaslan'a da 7 yıl 6 ay ceza veren mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, diğer tutuklu sanık Ali Varinli'nin dosyasını ayırarak tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuklu sanık Halil Akgün'e 5 yıl ceza veren mahkeme heyeti, sanığın ceza miktarı ve tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanıklardan İsmail Öktem'i 2 yıl 11 ay ve Hasan Hüseyin Eldemir'i 3 yıl 9 ay, diğer tutuksuz sanıklar Gaye Çakır, Özlem Basmaz ve Ayşin Özer'ı 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklar Harun Tecer, Hasan Hüseyin Sümbül, Aykut Uzun, Okan Şahin, Yakup Aldemir, Tuncay Taşköprü, Emine Taşköprü, Hatice Taşköprü, Oktay Taşköprü, Ümit Batur, Ahmet Gelöz, Yakup Polat, Ahmet Eren Telli ve Fatih Çakır ise beraat etti.

AdminAdmin