Sivas
Giriş Tarihi : 07-12-2017 02:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Aralık’ta Sivas’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık Pazar günü AK Parti İl Başkanlığı kongresine ve toplu açılış törenine katılmak üzere Sivas'a gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Aralık’ta Sivas’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık Pazar günü AK Parti İl Başkanlığı kongresine ve toplu açılış törenine katılmak üzere Sivas'a gelecek.

Sivas Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas programı hakkında bilgi vermek üzere Şems-i Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Gül, devletih ve milletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanının Siva'ı ziyaret etmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Sivaslılar 4 Eylül'de olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza ev sahipliği yapacaklar. İnşallah ayın 10'unda toplu açılışlarımız olacak. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun oto parkında toplu açılışları da yaptıktan sonra ilimizden ayrılacaklar." Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programları hakkında ayrıntılı bilgi veren Gül, "Öncelikle saat 13:00'te il kongresine geliyor. Onu il teşkilatı organize ediyor. Saat 14:00'te de toplu açılışlar olacak. Yaklaşık 800 Milyon Liranın üzerinde tesislerimiz var. Bu tesisler; mevcut stadyum, yanında ki kapalı spor salonu, üniversite içerisindeki 3 bin kişilik öğrenci yurdu, organize sanayi bölgesinde ki İŞGEM, Şarkışla'da 400 kişilik öğrenci yurdu, belediyenin alt geçitleri ve Mevlana Tüneli. Bunların tamamı 800 Milyon Liranın üzerinde. Tamamlanmış olup ama geçici kabulü olmayan açılışları bunun içerisine koymadık. Nedir bunlar; Orduevi, Karşıyaka'da ki huzurevi, işitme engelliler okulu, birçok okulumuz var. Biz sadece geçici kabulü olanları koyduk." dedi.

Sivaslıları programlara davet eden Gül, açıklamalarında şunları söyledi, "Hemşerilerimizin evlerini, iş yerlerini bayraklarla donatmalarını ve saat 14.00'te ki toplu açılışa çocuklarıyla, eşleriyle, anneleriyle, babalarıyla orada bulunmalarını arzuluyoruz. 15 Temmuzdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk ziyareti. En son 2,5 yıl önce gelmişlerdi. O coşkuyu hem tüm Türkiye'ye hem Sayın Cumhurbaşkanımıza vermemiz lazım. Devletimizin, milletimizin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımızın şahsına ve cumhurbaşkanlığı makamına Sivaslılar en iyi şekilde ev sahipliği yaparak tarihinin en büyük kalabalığının olduğu güzel bir etkinlik yapılmasını arzu ediyoruz. Aziz Sivaslılardan katılım konusunda özel bir duyarlılık rica ediyoruz."

AdminAdmin