Sivas
Giriş Tarihi : 30-11-2017 02:22

28 sanıklı FETÖ davası sanıkların yargılanmasıyla devam edildi

Sanık iş adamı A.Y: Bank Asya'nın Sivas Şube Müdürü yanıma gelip para yatırmamı ve kendilerine destek olmamı istedi ama ben kabul etmedim. Örgüte yardımda bulunmadım

28 sanıklı FETÖ davası sanıkların yargılanmasıyla devam edildi

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla tutuksuz yargılanan 28 sanık, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşmada dinlenen sanıklardan iş adamı A.Y, FETÖ iltisakı olduğu iddia edilen Aktif Sanayici İş adamları Derneği'ne (ASSİAD) üyeliğinin bulunduğunu kabul ederek, 2011-2012 yıllarında ticari faaliyet için üye olduğunu bildirdi.

Esnafa sohbet veren kişiyi tespit ettiğini ve ifadelerinde samimi olduğunu aktaran A.Y, "2012'den sonra dernekten ayrıldım. Kimsenin talimatıyla hareket etmedim hatta Bank Asya'nın Sivas Şube Müdürü yanıma gelip para yatırmamı ve kendilerine destek olmamı istedi ama ben kabul etmedim. Örgüte yardımda bulunmadım." diye konuştu.

Sanık A.A. da Bank Asya'daki hesabının sorulması üzerine, "Araç aldığım için o bankada hesabım bulunuyordu. Örgütsel faaliyetlerde bulunmadım, çocuklarımı o yapının okullarına göndermedim, ByLock kullanmadım." dedi.

İş adamı C.Ç. ise ASSİAD üyeliğini kabul ederek, derneğin himmet toplantılarına katılmadığını, sadece Bosna Hersek gezisine gittiğini ve gezide de örgütsel faaliyetler yapılmadığını iddia etti.

Sanık İ.O. da "ASSİAD üyesiydim ancak 17-25 Aralık sürecinde ayrıldım. Çocuğum bu yapının okullarına gidiyordu onu da tepki olarak aldım. Sohbetlerine katılmam dışında bu yapıyla başka alakam olmadı." ifadesini kullandı.

Sanık M.M.K. ASSİAD'a üye olduğunu ancak dernekte görev almadığını ve imza yetkisi bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı, talep etmemelerine rağmen M.M.K'nın bağlı bulunduğu partinin genel merkezinden kendilerine "M.M.K, FETÖ üyesi değildir" yazısı geldiğini, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Başka davadan tutuklu bulunan O.K, savunmasında, şunları söyledi:

"2007'de esnaflığı bıraktım ve bu sebeple ticaret sanayi odasından üyeliğim düştü. ASSİAD üyeliğimin de düştüğünü sanıyordum ama düşmemiş. Hakkımda dava açılana kadar üye olduğumu bilmiyordum. Bu yapının sohbetlerine katıldığım dönemde FETÖ'nün illegal bir yapı olduğunu bilmiyordum. Ben sohbetlere dini bilgilerimi geliştirmek için gidiyordum. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum."

Duruşmada diğer sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti durmayı ertelediği öğrenildi.

AdminAdmin