Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-11-2017 20:14

ARALARINDA AKADEMİSYENLERİN BULUNDUĞU FETÖ DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Meslekten ihraç edilen akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ARALARINDA AKADEMİSYENLERİN BULUNDUĞU FETÖ DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen akademisyenlerin de olduğu 3'ü tutuklu 7 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sivas 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ByLock kullandıkları iddiasıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar A.P, F.U, M.A. ile tutuksuz sanıklar F.E, M.H.A. ve H.D. ile avukatları ve yakınları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan M.K. duruşmaya katılmadı.

Meslekten ihraç edilen araştırma görevlisi F.U, "ByLock'a bin 652 kez giriş yaptığı" tespitini yalanladı.

ByLock'a girmediğini savunan F.U, "Bana 'ByLock kullandı.' diyen kişilerin listesinde de yokum. Bu kişiler benim internetimi kullanarak ByLock'a girmiş olabilir. Çünkü interneti ortak kullanıyorduk." dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) raporlarında 408 kez ByLock'a giriş yaptığı belirtilen A.P. de programı kullanmadığını, telefonundan başka bir kişinin giriş yapmış olabileceğini öne sürdü.

Tutuklu sanık M.A. ise kod adı kullanmadığını iddia etti. BTK kaydıyla ilgili tek doğru şeyin telefon numarası olduğunu savunan M.A, "Gece geç saatlerde ByLock'a bağlandığım gözüküyor. Ortada ya hata ya da kasıt var." ifadelerini kullandı.

Duruşmada dinlenen tanıklardan M.K, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olduğunu ancak FETÖ kapsamında ihraç edildiğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan F.U'yu tanıdığını belirten M.K, "Ara sıra arkadaş ortamında görüşürdük. Oturup konuşurduk. Dini anlamda sohbet etmezdik. Genelde üniversiteden, tezlerden ve işlerimizden konuşurduk." diye konuştu.

Tanık T.E. de duruşmaya Gümüşhane Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanık F.E'nin, boşandığı eşinin ağabeyi olduğunu dile getiren T.E, şunları kaydetti:

"Eşimden 15 ay önce ayrıldım. Evimiz haremlik selamlıktı. F.E. ile bu konuları konuşmazdık ama eşi evliliklerinin katalog evliliği olduğunu, F.E'nin kendisini katalogdan beğendiğini söylerdi. Biz aile olarak kurbanımızı kayınpederimin evinde keserdik. F.E. ve eşi kurban kesmezdi. Sorduğumda da yurt dışında kurban kestirdiklerini söylerdi. Eski eşim de ağabeyi F.E'nin küçüklükten beri onların içinde büyüdüğünü söylerdi. Cumhurbaşkanımız, 'Bildiğiniz FETÖ'cüleri ihbar edin.' dediğinde ben de kayınbiraderimi ihbar ettim. Eşim de bunu duyduğunda 'Ne yaparsan yap.' demişti. Birkaç gün önce eski eşimden 'Peşimi bırak, sen anladın.' yazılı bir mesaj aldım. Galiba tanıklık yapacağımı öğrendiği için böyle bir mesaj attı."

Tutuksuz sanık F.E. ise kardeşinin evinde sadece bir gece kaldıklarını ve çok görüşemediklerini belirtti. Hakkındaki beyanları kabul etmediğini söyleyen F.E, tanık T.E'nin kendisine iftira attığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, bazı tanıkların dinlenmesi ve BTK raporlarının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

AdminAdmin