Sivas
Giriş Tarihi : 21-11-2017 23:23

CHP'li Kesici: "Türkiye’nin düşmanları düşmanımdır"

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CNNTÜRK televizyonunda katıldığı programda yaptığı açıklamaların farklı yönlere çekilmesi üzerine basın açıklaması yaptı. Kaynak: CHP'li Kesici: "Türkiye’nin düşmanları düşmanımdır"

CHP'li Kesici:

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CNNTÜRK televizyonunda katıldığı programda yaptığı açıklamaların farklı yönlere çekilmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

18 Kasım 2017 Cumartesi günü CNNTÜRK Televizyonu’nda katıldığım Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında bazı ifadelerimin çok farklı yönlere çekilmesi sebebiyle bu basın açıklamasını yapmak ihtiyacını duydum.

 

Şöyle ki; programın 30. dakikasından itibaren gerginleşen Türk-ABD ilişkileri ele alınmış ve Hakan Çelik'in "ama İlhan Bey tonla klasör gönderildi. Amerika...Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı?" sorusuna, "ben tam bilmiyorum" şeklinde bir cevabım olmuştur.

 

Sayın Çelik’in sorusundan ‘15 Temmuz darbesinin arkasında Amerika var mıdır’ anlamını çıkardım.

 

Benim de cevabım haliyle Amerika'ya yöneliktir. Türkiye, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti 15 Temmuz darbesinin arkasında Amerika Birleşik Devleti veya bir başka devletin varlığına dair şu ana kadar bir bilgiyi Türk kamuoyuyla paylaşmış değildir. Ben de bu münasebetle böyle söylüyorum.

 

Hele hele devletimizin doğrudan veya dolaylı böyle bir bilgisi veya kanaati varsa o zaman Sayın Başbakanımız dahil her seviyedeki devlet yetkilisinin Amerika’yı komşu kapısı yapar gibi gidip gelmelerinin ne anlamı olabilir?

 

Nitekim bu cümlenin devamında Hakan Çelik’in “Yani ben Fetullah Gülen örgütlenmesinin bu yapının arkasında olduğu görüşündeyim” şeklindeki cümlesine cevaben ve ilaveten “o görünüyor. Ben Amerika ... Amerika dediğiniz için” diyerek olası bir yanlış anlamanın önüne de peşinen geçmiştim.

 

Ancak bazı basın yayın organlarının, özellikle bazı televizyonlar, bu ifadelerimi görmezden gelerek ve cümleyi öznesinden kopararak çarpıtmıştır ve maalesef hala da devam ettirmektedir. Bu negatif bir algı operasyonundan başka bir şey değildir.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin omurgası da bel kemiği de FETÖ’dür. Hain darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiği bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçekliktir. En kuvvetli bir şekilde hazırlanan iddianameler ve buna göre yapılan yargılamalar da ayrıca bunun en iyi delilidir. Bu konuda bende de Türk kamuoyunda da en küçük bir şek, şüphe yoktur.

 

Bu gerçekliği kabul etmek ve ona göre tavır almak vatanını seven her Türk insanının bir görevi olduğu kadar bombalanmış Gazi Meclis’in bir mensubu olarak bizlerin de asli sorumluluğudur.

 

Benim bütün siyasi hayatım ortadadır. Benim bütün ömrümün özü ve özeti şudur: Türkiye’nin dostları dostumdur, Türkiye’nin düşmanları düşmanımdır.

 

Ancak bilinmesini isterim ki; yapılan veya yapılacak olan her türlü haksızlık, karalama ve iftiralara karşı da mücadele azmim tamdır. Konu bu kadardır. Sel kayadan ne aparır.

 

Bu vesile ile bir kez daha 15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişimini lanetliyorum. Bu darbe girişimi sonunda vatan toprağına düşen Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

 

Saygılarımla."

AdminAdmin