Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-11-2017 20:35

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YİNE TBMM GÜNDEMİNDE…

Bu sefer Sivas Gemerekli hemşerimiz MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın Cumhuriyet Üniversitesinde bir türlü bitmek bilmeyen sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan isim oldu.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YİNE TBMM GÜNDEMİNDE…

İstanbul Milletvekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ÜNİVERSİTEDE BİTMEYEN SORUNLAR İÇİN BU SEFER MHP DEVREYE GİRDİ…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Gemerek ilçesinde bulunan

Meslek Yüksekokulu’ndaki Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık gibi bölümlerinin kapatılacağı iddiası üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın  harekete geçti. 494 öğrencinin eğitim gördüğü Yüksekokuldaki bölümlerin kapatılmaması için konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getiren Yalçın, okuldaki bölümlerin kapatılmaması için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yalçın’ın verdiği önergede:

1-  Gemerek Yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı kız ve erkek öğrenci yurtları kapanacak mıdır?

2- Bu yurtlar kapanacaksa kapanma sebebi nedir? 

3- Yurtlar kapandığında kız ve erkek öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir?

4- Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri kapatılarak nereye taşınmak istenmektedir?

5-  Beş bölümü bulunan Gemerek Meslek Yüksekokulu’nun iki bölümü başka ilçelere taşınarak kademeli olarak kapatılmak mı istenmektedir?

 

6. Başka ilçelerde bölümler artırılırken ve fakülteler açılırken Gemerek neden mağdur edilmektedir?” şeklinde sorular yer aldı.

AdminAdmin