Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-10-2017 11:11

AKYILDIZ, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Sivas Milletvekili Ali AKYILDIZ, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin 90 Milyon TL civarındaki boru nedeniyle doktorların performans primlerinin ödenemediğini ve bu sebeple doktorların daha iyi imkânlarda çalışmak için özel sektöre geçtiğini veya başka illerdeki hastanelere geçmek için tayin istediklerini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

AKYILDIZ, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Akyıldız, vermiş olduğu soru önergesinde ‘‘ Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin 90 Milyon TL civarındaki borcu nedeniyle doktorların performans primleri ödenememekte ve bu sebeple doktorlar daha iyi imkânlarla özel sektöre geçmekte veya başka illerdeki hastanelere tayin istemektedirler. Bunun yanı sıra Üniversite’ye yeterince kadro açılmadığı için Akademik Personel Alımı yapılamamakta ve birçok bölümde kadro sıkıntısı yaşanmaktadır. Ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesi’ne malzeme veren firmalar da alacaklarını tahsil edemedikleri için hastaneye malzeme vermek istemiyorlar denilmektedir.’’ diyerek, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

- Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin toplam 90 Milyon TL civarındaki borcunun kapatılabilmesi ve doktorların performansa dayalı primlerinin ödenebilmesi için yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır?

- Birçok üniversiteye akademik personel alımı imkânı sağlanırken neden Cumhuriyet Üniversitesi’ne kadro imkânı sınırlı sayıda tanınmaktadır?

 

- Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nden giden veya gitmek için yer araştıran akademik personelin kalmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

AdminAdmin