Gündem
Giriş Tarihi : 20-10-2017 03:10

Metiner’den rektör Gönüllü’ye tepki: “Kripto FETÖ’cülerin oyunlarına gelenin aklına şaşarım”

Ak Parti’li Mehmet Metiner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Gönüllü'nün "Bir erkek ve kadının nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir" sözlerine tepki göstererek, "Sen rektör müsün, müftü mü? Haram-helal bahsinde haddini aşarak konuşan bu adamın rektörlük koltuğunda oturması üniversiteye saygısızlıktır" dedi.

Metiner’den rektör Gönüllü’ye tepki: “Kripto FETÖ’cülerin oyunlarına gelenin aklına şaşarım”

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün sosyal medya hesabından yaptığı “Bir erkek ve kadının nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” açıklamasına tepki gösterdi.

Metiner Twitter hesabında konuyla ilgili haberin fotoğrafını paylaşıp, “Sen rektör müsün, müftü mü? Haram-helal bahsinde haddini aşarak konuşan bu adamın rektörlük koltuğunda oturması üniversiteye saygısızlıktır. 1- Ben; ilahiyatçı olmayan bir rektörün ilahiyat tartışmaları yapmasının yanlış olduğunu söylüyorum. 2-Ancak bir sürü tetikçi ‘söyledikleri yanlış mı?’ diye laf atıyor. Ben söyledikleri üzerinden değil, bir rektörün göreviyle alakalı konuşuyorum. Ama troller, hayasız yorumlarla olayı yanlış yere çekiyor. 4- O kendini ‘din jandarması olarak gören edepsizler önce dillerine dikkat etsinler. Kripto FETÖ’cülerin oyunlarına gelenin aklına şaşarım” yazdı.

Metiner daha sonra da Gönüllü’nün Twitter’dan yaptığı açıklamayı paylaşarak, “İşte dediğim de bu benim. Rektör hatasını anlayıp bundan sonra duracağı yeri ilan ediyor, o hayasız trol sürüsü hala konuşuyor” yazdı.

Metiner bir başka Tweet’inde de “Eğer siz bir rektörseniz rektörlüğün gerektirdiği görevleri yapacaksınız. İlahiyata dair tartışmalar yapmak bir rektörün görevi değil. Açık ve kripto FETÖ’cülerin desteği ile oy alan bu rektör, dini mecrada kendine sayfa açarak ne kadar dindar olduğunu göstermeye çalışıyor” yazdı.

Diğer yandan, bugün bazı medya kuruluşlarında çıkan haberde de Metiner, Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün istifa etmesi, istifa etmemesi halinde YÖK’ün gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Metiner ayrıca şunları kaydetti: "Sanki 'Cumhurbaşkanımız kendisi gibi düşünen rektörleri atayarak bir yerlere mesaj vermeye çalışıyor' algısı oluşur. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimizin temsil ettiği birleştirici söyleme haksızlık olur."

 

 

AdminAdmin