Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-10-2017 16:17

BERAT DEMİRCİ´DEN ÖNEMLİ BİR KİTAP…

Bizim Sivas Gazetesi Başyazar ve gazetenin fahrî danışmanı, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Berat Demirci´nin yeni kitabı “Şey Alırlar Şey Satarlar” dün itibariyle dağıtıma girmiştir

BERAT DEMİRCİ´DEN ÖNEMLİ BİR KİTAP…

Yrd.Doç.Dr. Berat Demirci´nin yeni kitabı “Şey Alırlar Şey Satarlar” dün itibariyle dağıtıma girmiştir. Gazetemizde yayınlanan günlük yazılardan oluşan bu kitap, Türkiye´nin en güzide yayınevlerinden olan Kitabevi Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Benzerleri mutlaka vardır ama “taşra” adı verilen Anadolu´nun ortasında, Sivas´ta; günü gününe hayatı aksettiren bir kitap, az sayıdadır. Yazarın bizzat kendisinden defalarca dinlediğimiz gibi, bu kitap: sorumluluk ve vicdan sahibi bir yazar ve akademisyenin kendi şehrine, bilgisiyle hizmet etmenin bir ürünüdür. Bu yazılar, aynı zamanda FETÖ /PDY ile ilgili analizlerle doludur. Bu mücadele esnasında Yrd.Doç.Dr. Berat Demirci üç yılı aşkın hapis cezasıyla cezalandırılmıştır. Kendisi, etkili ve yetkili bürokratlardan, parlamenterlerden, aydınlardan, akademisyenlerden destek görmediği gibi; zaman zaman ihanete uğramıştır.

Bu yazıların nasıl yazıldığına ve bu kitabın nasıl çıktığına hepimiz şahidiz. Daha önceki eserlerinde edebî açıdan titizlik gösteren değerli hocamız; bu yazıları vatanın selameti için “bildiri” yazar gibi yazmıştır ve neredeyse her güne bir yazı düşmüştür. Yazıların hiç dokunulmadan, düzeltme yapmadan yayınlanması da onun fikridir. Berat Demirci şiiriyle, deneme yazılarıyla, mücadelesiyle yalnız Sivas´ın değil, tüm ülkemizin bir değeridir. Kitaptaki yazıların bittiği tarihten itibaren yazdıkları da şu anda bir kitap olacak düzeydedir. Bizim Sivas Yazıları olarak yayınlanması son derece yerinde olur. Ciltler halinde böyle bir seri oluşursa, Yrd.Doç.Dr. Berat Demirci´nin yazıları, Sivas tarihine, günlük hayata ışık tutacaktır.

Değerli Üstat, yazar, hoca ve aydın Berat Demirci´ye Egemen yazım ailesi olarak uzun ömürler, nice kitaplar dileriz.

AdminAdmin