Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-10-2017 18:42

C.Ü. ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER: ‘‘SAVAŞMAYA HAZIRIZ!’’

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinden ülkücü bir grup, IKBY’nin Barzani liderliğinde düzenlediği bağımsızlık referandumunu ve Kerkük’de asılan peşmerge bayrağını yaptıkları yürüyüş eylemi ile protesto etti.

C.Ü. ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER: ‘‘SAVAŞMAYA HAZIRIZ!’’

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen yürüşte ellerinde çeşitli dövizler taşıyan öğrenciler, sloganlar atarak toplandı. Ülkücü öğrenci grbunu açıklamasında ‘’Soydaşlarımızın yanında savaşmaya hazırız’’ dedi. Yaklaşık olarak 1.000 kişiye ulaşan grup adına, Ülkü Ocakları Cumhuriyet Üniversitesi sorumlusu Selahattin Kolaylı bir açıklama yaptı.

‘Binlerce yıllık Türkmen şehri Kerkük'e peşmerge bayrağı asılması, asla kabul edilemez’

Ülkücü grup sorumlusu, Kerkük’e peşmerge bayrağı asılmasını asla kabul edemeyeceklerini vurgulayarak ‘’ "25 Eylül tarihinde Barzani tarafından tüm ikazlara rağmen gerçekleştirilen hükümsüz referandum sonrasında iyice azanlara tavrımızın net olduğunu ifade etmek için toplanmış bulunmaktayız. Binlerce yıllık Türkmen şehri Kerkük'e peşmerge bayrağı asılması, asla kabul edilemez. Barzani'nin bu eylemlerini Türk devletine rağmen yapıyor olması da manidardır. Kendileri gibi gayri meşru olan referandum, tehlikeli adımlarını Türk devleti biran önce görmeli ve gereğini yapmalıdır. Türkiye'yi yönetenler şunu unutmasın; Türkiye'nin birliğine kastedenler Irak ve Suriye'deki Türk varlığını yok etmek istemektedirler. Canımız, kanımız, iffetimiz olarak gördüğümüz Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır. Türk milleti Çanakkale'de Anadolu'yu korumak için nasıl bir direniş ortaya koyduysa, Türkmenler de asla yalnız değildir. Cumhuriyet Üniversitesi ülkücüleri olarak soydaşlarımızın her daim yanındayız ve savaşmaya hazırız" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

AdminAdmin