Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-10-2017 03:58

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Amasya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Evrensel Hafızlar Derneği işbirliğiyle İl Müftülüğünce organize edilen program Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Büyük ağa kursu hafızlarından İbrahim Çoban, Faysal Arpaguş ve Ali Tel Hoca Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu bir konuşma yaparak’ ’Camiler inşa edildiği günden bugüne denk hayatın merkezinde yar alan mekânlardır, bu mekânlar sadece ibadet mekânları olmayıp yaygın din eğitimininde geniş anlamda uygulandığı yerlerdir’’ dedi.

Ayrıca programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, Camiler ve Din Göreviler haftasının hayırlara vesile olmasını niyaz etti.



Müftü Keşvelioğlu'nun konuşmasının ardından  Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Vali Dr. Osman Varol, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a teşekkür etti ve haftanın anısına hediye takdim etti. Program tüm davetlilere aşure ikramıyla sona erdi.

AdminAdmin