Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-09-2017 19:19

6 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEDE YANGIN MERDİVENİNDEN DÜŞÜP ÖLDÜ

Sivas’ın gözde okullarından Cumhuriyet Üniversitesi ilkokulunda birinci sınıf öğrencilerinden Sanem Ece Boztaş isimli öğrenci yangın merdiveninden düşerek hayatını kaybetti.

6 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEDE YANGIN MERDİVENİNDEN DÜŞÜP ÖLDÜ

Yangın merdiveninde bulunan bir sandalyeye çıkan öğrencinin bu sandalye nedeniyle düştüğü, sandalyenin ise sigara içen bir okul personeli tarafından oraya konulduğu ve bir ihmalin olduğu söylentiler arasındadır.

Gözde ve başarılı bir okul olması nedeniyle tüm Sivas’tan, adres gösterme gibi değişik yollarla kayıt yaptırılan ve sınıftaki öğrenci sayıları 40 ları bulan bir okulda, kapasitesinin üzerinde oluşan öğrenci mevcudunu kontrol etmenin zorlaşması da bu tip kazaların ortaya çıkmasında etken olarak görülüyor.

Sivas’ın önde gelen bürokrat ve eşrafı tarafından tercih edilen okulda oluşan kalabalık sınıfların oluşmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilmesine rağmen engelleyememekte ya da engellememektedir.

Kalabalık sınıflarda eğitim öğretim sağlıklı yapılamamakta, öğrenci güvenliği sağlanamamaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda acilen adım atması ve bu okula birtakım yasal olamayan yollarla kayıt yaptıran öğrencileri belirlemesi ve bu öğrencilerin asıl adreslerinde bulunan okullara kaydırılması gerekmektedir.

Yoksa buna benzer kazalar göz göre göre olmaya devam edecektir.

AdminAdmin