Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-09-2017 19:06

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖĞRENCİ ARAÇLARINI KAMPÜS İÇERİSİNE SOKMAYACAK

Birçok olumsuz, hukuksuz, kötü, kayırmacı uygulama, skandallarla ve yaşattığı personel, öğrenci mağduriyet ile kamuoyunda, Türkiye genelinde kendinden söz ettiren Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi buna bir yenisini daha ekledi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖĞRENCİ ARAÇLARINI KAMPÜS İÇERİSİNE SOKMAYACAK

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsüne araçla girişler, 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle HGS sistemi ile gerçekleştirilecek.

Bu uygulama ile Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencileri Araçlarıyla kampüs içerisine alınmayacak.

Sivas’ın tarihi boyunca hiçbir örneğine rastlanmayan HGS geçiş sistemi, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi’nde uygulanacak.

Yeni sistemde dikkatleri üzerine çeken en önemli ayrıntılardan bir tanesi ise Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler araçlarını kampüs içerisine sokamayacak.

Öğrenciler, araçlarını Diş Hekimliği Fakültesi önündeki ve arkasındaki otopark ile Tıp Fakültesi Hastanesi’nin karşısında halk otobüslerinin boşalttığı alana park edebilecek.

Kampüsün dışında olan bu alanlar, özellikle İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi gibi birçok Fakültelere olabildiğince uzak noktada olduğu biliniyor.

Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin bu uygulaması ile kamuoyunda ve öğrenci çevrelerinde büyük tepkiler toplarken, yönetimin bu uygulamasının bir oyun olduğu asıl maksadın öğrenci arabalarından ücret alınmasının hedeflendiği öne sürülüyor.

AdminAdmin