Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-08-2017 18:02

TEKİN BUNU 2013 YILINDA CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE SÖYLEMİŞTİ…

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Genç Bürokrat dergisine verdiği röportajda FETÖ'cülerin en güçlü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

TEKİN BUNU 2013 YILINDA CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE SÖYLEMİŞTİ…

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Genç Bürokrat dergisine röportaj verdi.

Tekin, darbe girişiminşi 2013’te öngörerek “sokağa çıkın” çağrısında bulunduğunu söyledi.

 

EN GÜÇLÜ OLDUKLARI YER: MEB

 

Tekin, 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi'nde bir panele katılarak, gençlere “Türkiye’de yeniden bir darbe gündeme geldiğinde, hangi hükümete, hangi siyasi partiye yapılmış olursa olsun, hangi siyasi lidere yapılmış olursa olsun, demokrasiye sahip çıkan bir kuşak olarak, hep beraber sokaklara çıkalım direnelim” dediğini ifade etti.

FETÖ henüz tartışılmaya başlamamışken Fetullah Gülen için “Amerikadaki terörist başı”, “terör örgütünü yönlendiren kişi” gibi sıfatlar kullandığını söyleyen Tekin, devlet içinde yapılanan FETÖ’cülerin en güçlü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

 

“NEREYE DOKUNSAN ELİNDE KALIYOR”

 

FETÖ’nün Milli Eğitim Bakanlığı içinde çok iyi örgütlendiğini söyleyen Tekin, “En başarılı çocuklarımızı alıp, kendi insan kaynakları ihtiyaçlarına göre fakülte ve bölümlere yönlendiriyorlar.

Bu ayrı bir ihanet. Bizim en nitelikli, kaymak takımı diyebileceğimiz zeki çocuklarımız oraya devşirilmiş oldular. Böyle bir yapının içerisindesiniz, etrafınızda bu anlamda mayınlar döşenmiş durumda. Nereye dokunsanız elinizde kalıyor, patlıyor, önünüze biri çıkıyor” dedi.

 

 ÖĞRETMENLER SINAVLARI SABOTE ETMİŞ

 

Tekin röportajında sınavların öğretmenler tarafından sabote edildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Sınav organize ediyorsunuz, sınavla ilgili olarak sabote yapıyorlar. En basitinden, kendi üyelerindeki öğretmenler sınavda gözetmenlik görevi alıyorlar. Bir ay önce ilan ediyoruz, ‘gözetmen olmak isteyenler bize başvursun’.

Başvuruyor öğretmen pat sınav yapacaksınız önceki gün bir bakıyorsunuz binlerce öğretmen rapor almış. 2013 yılındaki TEOG sınavında bunu gördük biz.

Buna benzer bir sürü örnek verebilirim size. Burası zaten zor karar verilen ve zor iş yapılan bir bakanlık. Bir de karar verdikten sonra bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalınca iş yapmak gerçekten zorlaşıyor.”

 

"SON MÜFREDATIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇMİŞTİ"

 

Tekin değiştirilen müfredatın içeriğine de değinen Tekin, yeni müfredatla mümkün olan tüm bilgiyi vermeyi değil verilen bilgiyi kullanmayı öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Müfredat değişikliği planının 2013’ten beri yapıldığını belirten Tekin, müfredatın aniden değiştirdiği eleştirilerine karşı çıkarak “Pat diye müfredat değişmedi. Son müfredat 2005’te yapılmış, üzerinden 12 yıl geçmiş, gayet doğal.

 

Dünya ortalaması 7 yıl. 6-7 yılda bir dünyada müfredat revize ediliyor. Biz de dolayısıyla müfredatımızı revize etmemiz gerekiyordu. Biraz geç kalarak da olsa revize etmiş olduk” dedi. 

Gazetemiz o günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı olan Doç. Dr. Yusuf Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı ve oturum başkanlığını zamanın Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı “28 Şubat Süreci ve Sonrası” konulu paneli haberleştirmişti.

“ÜNİVERSİTE’DE GERGİN 28 ŞUBAT PANEL’İ !..” başlığı ile yapılan gazetemiz o haberini tekrar hatırlıyoruz.

 

ÜNİVERSİTE’DE GERGİN 28 ŞUBAT PANEL’İ !..

  Bu haber 28 Subat 2013, Persembe 18:22:35 eklenmiştir.
Panel’in 28 Şubat sürecine ilişkin soru, cevap bölümünde Eski Rektör İlyas Dökmetaş’ın söz almasıdan sonra ortam gerildi…

Oturum Başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı “28 Şubat Süreci ve Sonrası” adlı Panel’e konuşmacı olarak daha önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Akademisyen olarak görev yapan ve 28 Şubat mağduru olan Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin yine aynı Fakültede Akademisyen olarak görev AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin katıldı.

 

Konuşmacıların ortak vurgusu DARBELERE  KARŞI OLMAK GEREKTİĞİ ve 28 Şubat'ın (toplumda İslamcılara karşı yapıldığı izlenimi verilse de) aslında  yalnızca İslamcılara karşı değil TOPLUMUN ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNE karşı yapıldığı vurgulandı.

 

Cumhuriyet Üniversitesinde maruz kaldıkları haksızlık ve hukuksuzluklara değinen   Yusuf Tekin ve Cengiz Yavillioğlu’nun konuşmalarında duygulu anlar yaşandı.

 

Panelin en ilginç anı ise, 28 Şubat sürecine ilişkin soru, cevap bölümünde Eski Rektör İlyas Dökmetaş’ın  söz alması sırasında yaşandı.

 

Dökmetaş, sanki Kendisi hiç MAĞDURİYET yaşatmamış gibi (pişkin pişkin) bu Üniversitede  birçok mağduriyetin yaşandığını YAŞANAN MAĞDURİYETLERİ gidermek gerektiğini, giderilmezse bunun VEBALİ  önce kürsüdekilere, sonra (Ak Parti il  Başkanını eliyle göstererek) Teşkilat Başkanına, sonra da (Yine eliyle Rektör Prof.Dr.Faruk Kocacık’ı göstererek.) Rektör de olacaktır diye söze başlayınca, Panel Yöneticisi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz’ın sert tepkisi ile karşılaştı...

 

Rektör Yardımcısı .Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz  Dökmetaş'a hitaben  “Hocam lütfen mevcut Üniversite Yönetimini  ZAN ALTINDA BIRAKAN  söylemlerde bulunmayın, BİZ YARATILAN MAĞDURİYETLERİ GİDERİYORUZ. Birilerini mağdur ediyormuşuz gibi konuşamazsınız” diyerek SERT çıkması üzerine,    Dökmetaş " Ben burada rektörlük yapmış biriyim EVET sizde MAĞDURİYET yaşatıyorsunuz, bana nasıl konuşamayacağımı söyleyemezsiniz,"  demesine, Hüseyin Yılmaz "Biz mağduriyet yaşatmıyoruz geçmişte yaşatılan mağduriyetleri gidermeye çalışıyoruz” ve  “gerekirse size NASIL KONUŞACAĞINIZI  da  ÖĞRETİRİM” diye SERT cevap verince, ortam iyice gerginleşti.  

 

Daha sonra söz alanların değişik konuları dile getirmesi ile panel ortamı normale döndüyse de panele katılan birçok insan DARBELER mi TARTIŞILDI yoksa ESKİ ve YENİ Yönetim mi TARTIŞILDI’ı anlayamadık diye söylenerek salonu terk ettiler. 

 

Sonuç olarak  bu panel de  AKILLARDA kalacak olan HALEF -SELEF iki yönetimin (siyasetçilere yaranmak uğruna) bir Üniversite ortamına yakışmayacak bir biçimde  ALENEN  atışmaları ve Rektör Yardımcısı  Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz’ın Eski Rektör  İlyas Dökmetaş’ı adeta AZARLAYARAK  susturması olacaktır!.. 

AdminAdmin