Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-08-2017 20:26

SİVAS’TA 4 İHRAÇ, BİR GÖREVE İADE

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete´de yayımladı. KHK ile toplam 928 kişi kamu görevinden çıkartıldı, 57 kişi ise görevine iade edildi. Sivas´ta ise aralarında Kaymakam Hüseyin Tutuş´un da bulunduğu 4 kişi ihraç edilirken bir öğretmen ise göreve iade edildi. Cumhuriyet Üniversitesinden ne bir ihraç nede göreve iade olmadı.

SİVAS’TA 4 İHRAÇ, BİR GÖREVE İADE

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 693 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 928 kişinin kamudan ihraç edilmesine, 57 kişinin de göreve iade edilmesine karar verilen kararname dün sabah saatlerinden yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 15 Ağustos´ta toplanan Bakanlar Kurulu´nca Anayasa´nın 121´inci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu´nun 4´üncü maddesine göre alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 693 sayılı KHK´da terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu´nca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı.

KHK ile Sivas´ta ise 4 kişi ihraç edildi, bir kişiye ise görevi iade edildi. KHK'ya göre, Cumhuriyet Üniversitesinden ise ne bir ihraç nede göreve iade olmadığı görüldü. İhraç edilen  kişiler Cesim Kırboğa (Gemerek Adliyesi - İcra Müdürü), Erdem Dilekçi (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü – Şehir Plancısı), Hüseyin Tutuş (Kaymakam) ve Mustafa Büyüdü (Devlet Su İşleri  19. Bölge Müdürlüğü – Mühendis). 693 sayılı KHK ile Sivas´ta Öğretmen Yusuf Meral ise göreve iade edildi.

AdminAdmin