Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-08-2017 00:48

SİVAS 16 MİLYON ALDI

Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Yürütme Kurulu Toplantısı Yozgat’ta gerçekleşti.

SİVAS 16 MİLYON ALDI
 
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Yürütme Kurulu Toplantısı Yozgat’ta gerçekleşti.  TAGEM Proje Koordinatörlüğünden Dr. Serdar Yağcı başkanlığında Yozgat ve Sivas merkezli 12 alt projenin masaya yatırıldığı toplantıda, Yozgat’ta yürütülen 24 bin baş koyun ve bin 200 baş erkek hayvanı içeren toplam 4 alt proje için 127 yetiştiriciye 5 milyon 623 bin 115 TL, Sivas’ta yürütülen 50 bin 400 baş hayvanı içeren toplam 5 alt proje için 271 yetiştiriciye toplam 16 milyon 443 bin 115 TL hakediş ödemesi yapıldığı dile getirildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Yozgat ve Sivas'ta  toplam 12 alt projenin 2017 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı Yozgat'ta gerçekleşti. TAGEM Proje Koordinatörlüğünden Dr. Serdar Yağcı başkanlığında yapılan toplantıya, proje paydaşları olarak İl Müdürleri, şube müdürleri, proje liderleri ve ilgili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanları katıldı.
 
Toplantıda, Selçuk Üniversitesi'nden, Prof. Dr. Behiç Çoşkun, Prof. Dr. Cafer Tepeli, Prof. Dr. Şeref İnal ve Doç. Dr. Mustafa Garip, Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Orkun Demiral ve Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yusuf Ziya Oğrak da hazır bulundu.

Yapılan sunumlarda, Yozgat'ta  2011 yılında başlayan ve bugün itibariyle, Halk Elinde Akkaraman Koyunu (3 alt proje) ve Kıl Keçisi (1 alt proje) Islahı projeleri yürütüldüğü, proje kapsamında toplam 24 bin baş koyun ve bin 200 baş erkek hayvan materyalinin verim kayıtlarının takip edildiği bildirildi. Projelerde, toplam 127 yetiştiricinin yer aldığı, bugüne kadar projeler kapsamında bulunan ve proje gerekliliklerini yerine getiren yetiştiricilere toplam 5 milyon 623 bin 115 TL hakediş ödemesi yapıldığı belirtildi.
 
Sivas'ta ise görünüm şu şekilde gerçekleşti:
 
2006 yılında 1 (bir) alt proje ile başlayan Kangal Akkaraman Koyunu Islahı projeleri bugün itibari ile 8 alt projeye ulaştı. Toplam 50 bin 400 baş hayvan üzerinden alınan verim kayıtları sayesinde ıslah çalışmaları yürütülüyor. Projeler kapsamında bugüne kadar proje gerekliliklerini yerine getiren 271 yetiştiriciye toplam 16 milyon 443 bin 115 TL hakkediş ödemesi yapıldı.
 
 
Kaynak: Yozgat Yeni Gün
AdminAdmin