Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-08-2017 21:13

ÜNİVERSİTEDE DÖNER SERMAYE KRİZİ!

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde “döner sermaye” krizi baş gösterdi.

ÜNİVERSİTEDE DÖNER SERMAYE KRİZİ!
 

2004 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı´na bağlı tüm birinci, ikinci ve üçüncü basamak kurum ve kuruluşlarda uygulanmaya başlanan ancak sürekli değişen yönetmeliklerle, sağlık çalışanları arasında tartışılan bir konu olarak gündemde devamlı yer alan “döner sermaye” konusundaki tartışma Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne de sıçradı.

Personelin unvanı, görevi, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri, yapılan muayene, ameliyat, anestezi ve girişimsel işlemler ile özellik arz eden birimlerde çalışma gibi unsurlar esas alınarak, döner sermayeden yapılan ek ödeme olarak tanımlanan “döner sermaye” konusunda üniversite yönetiminin uyguladığı politika tepkilere neden oluyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde doktorlara döner sermayeden ödenen payın büyük oranda azaltıldığı iddia edilirken bu durumun hizmet kalitesinde düşüşe yol açtığı öne sürüldü. Durumdan muzdarip olan bazı doktorların performans sisteminde acilen düzenlemeye gidilmesi gerektiği yönünde fikir beyan ettiği öğrenildi. 

 

 

Kaynak: Bizim Sivas

AdminAdmin