Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-08-2017 15:10

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ..

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan çoğu üniversite öğrencisi 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ..

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan çoğu üniversite öğrencisi 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma", "ByLock kullanma" suçundan dava açılan tutuklu sanıklar A.A, G.K, M.A, A.G, İ.A, H.C, İ.E. ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşmada sanıklar hakkında gelen "ByLock" raporları incelendi ve savunmaları alındı.

Örgütün "bölge talebe mesulü" olduğu ve "ByLock" kullandığı iddia edilen A.A, savunmasında, cep telefonuna bu programı yüklemediğini ve "ByLock" gruplarında adı çıkan kişileri tanımadığını ileri sürdü.

FETÖ'nün evlerinde kaldığını ve sosyal aktivitelerine katıldığını belirten sanık, "Bölge talebe mesulü değilim. Kod adı da kullanmadım. Dershanelerine de yurt dışı gezilerine de gittim ama o zamanlar bunlar hep devlet izniyleydi. Vatanıma milletime ihanet etmedim. Terör örgütünün kurucusu da değilim, üyesi de." diye konuştu.

"Terminallerde dahi öğrenci karşılarlardı"

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen tutuklu sanık G.K. da "Bir yıldır tutukluyum ve etkin pişmanlık imkanından yararlanmak istiyorum. Bu yapıya girdiğim yıllarda yapının içindekiler terminallerde dahi öğrenci karşılarlardı. Gençlik yıllarımızda bir hataya düştüm. Şimdi de bunun sonucunu acı bir şekilde yaşıyorum. Kaçma şüphem yok, borçlarım var düğünden kalan. Haciz gelmek üzere. Çıkıp çalışmam gerekir." ifadesini kullandı.

Hakimlerin bu davada firari sanık olan eşi S.T.K'nın sorulması üzerine de G.K, "Tutuklandığımda yeni evliydim. Eşimin nerede olduğunu bilmiyorum." dedi.

Öğrenci İ.E. ise okul kayıtlarının başlamasına az bir süre kaldığını ifade ederek, tahliyesini talep etti.

Duruşmada diğer tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanık M.B, dinlendi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İ.E'nin dosyadaki mevcut durumı göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma "ByLock" içeriklerinin beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için 15 Kasım'a ertelendi.

Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanık S.T.K'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

AdminAdmin