Sivas
Giriş Tarihi : 01-08-2017 01:49

FETÖ sanığı öğretmen: "Elimi verdim, kolumu kaptırdım"

Tutuklu eski öğretmen S.C.: "Çok kez KPSS'ye girdim. Yeterli puan alamadığım için bu tür özel kurumlara başvuru yapıp çalıştım. Usulsüz işsizlik maaşı almadım. Hatta bu maaşın yattığından emniyette haberim oldu. Yatan para PTT'de beklemiş sonra İŞKUR'a geri yatmış. Bank Asya'ya da çocuklarımın geleceği için hesap açtım. Böyle sıkıntılar yaşayacağımı bilseydim o hesapları açmazdım. Böyle usulsüzlükler yapılacağı aklıma gelmezdi. Ben mağdur oldum, güvenim kullanıldı. Elimi verdim, kolumu kaptırdım.

FETÖ sanığı öğretmen:

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 10'u eski öğretmen 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "usulsüz işsizlik maaşı alma" suçlamasıyla tutuklu sanıklar A.T, E.K, G.K, K.Ö, S.C, S.A, T.S, H.M, F.A.K. ile tutuksuz sanıklar A.Ö, A.Y, F.Ö, F.H, S.K, R.T, hazır bulundu.

Tutuksuz sanık O.A. ise mazereti nedeniyle duruşmaya katılmadı.

 

 

 

İlk kez hakim karşısına çıkan sanıkların kimlik tespiti yapıldı. İddianamelerin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tutuklu eski öğretmen A.T, savunmasında, ByLock kullanmadığını söyledi. Bank Asya'da sadece maaş hesabı olduğunu dile getiren A.T, "Çalıştığım kuruma o dönem az öğrenci kayıt yaptırdığı için işten çıkaracaklarını söylediler. 'Kayıtlar yüksek olunca yeniden işe alacağız' dediler. 2 aylık süreçte işsizlik maaşı aldım. Üzerime atılan usulsüz maaş aldığım suçlamasını kabul etmiyorum. Etkin pişmanlık hükümlerinden de yararlanmak istemiyorum." diye konuştu.

FETÖ/PDY'ye ait Sultan Murat Kolejinde büro memuru olarak çalışan F.A.K. da "Bu yapıyı hain bir yapı olarak tanımıyordum. Cemaate ait kurumlarda ekmek paramı kazanmak için çalıştım. Suçsuz olduğuma eminim. Dini duygularımız kullanıldı." dedi.

- "Elimi verdim, kolumu kaptırdım"

Tutuklu eski öğretmen S.C. ise FETÖ kurumlarında çalışan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bu kurumlara başvurduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok kez KPSS'ye girdim. Yeterli puan alamadığım için bu tür özel kurumlara başvuru yapıp çalıştım. Usulsüz işsizlik maaşı almadım. Hatta bu maaşın yattığından emniyette haberim oldu. Yatan para PTT'de beklemiş sonra İŞKUR'a geri yatmış. Bank Asya'ya da çocuklarımın geleceği için hesap açtım. Böyle sıkıntılar yaşayacağımı bilseydim o hesapları açmazdım. Böyle usulsüzlükler yapılacağı aklıma gelmezdi. Ben mağdur oldum, güvenim kullanıldı. Elimi verdim, kolumu kaptırdım. Himmet vermedim çünkü benim ve ailemin borcu vardı. Adliye önündeki Zaman gazetesi eylemine de çalıştığım Sultan Murat Koleji müdürünün isteğiyle gittim. Bunun örgüt eylemi olduğunu bilsem gitmezdim. Pişmanım. Benim babam korucu, o yüzden terör örgütü eylemlerine katılmam söz konusu bile olamaz. Beni mağdur eden FETÖ'den şikayetçiyim."

Tutuklu öğretmen G.K. da FETÖ'nün terör örgütü olduğunu belirtti. FETÖ okullarına atama usulü atanmadığını aktaran G.K, "Ben bunların okullarında çalışmak istemedim ancak çocuklarıma bakmak için çalışmaya devam ettim. Cemaatin terörist bir örgüt olduğunu bilmiyordum. Bu hain örgüt herkesi olduğu gibi beni de yanılttı. Bu örgütün yüzünü 15 Temmuz'da gördüm. Böyle olduğunu bilseydim bu kurumlarda çalışmazdım. Öğrencilerime vatan, millet sevgisini aşıladım. Terör örgütü üyesi değilim. Cemaate ya da yasa dışı yapıya himmet de vermedim. Bu okullarda, çok sevdiğim öğretmenliği yaptım. İşsizlik maaşını sadece bir ay aldım, çalıştığım dönemde almadım. Usulsüz aldıysam da çok pişmanım. Aldığım parayı da faiziyle geri yatırdım." savunmasında bulundu.

Tutuklu sanık H.M. ise FETÖ'ye ait bir pansiyonda vekil müdür olarak bir yıl çalıştığını söyledi. İşten çıktığında işsizlik maaşına başvurduğunu dile getiren H.M, "4 ay işsizlik maaşı aldım ama çalıştığım kurumdan elden maaş almadım. İşsizlik maaşımı aileme harcadım. Devleti zarara uğrattıysam bu parayı vermeye razıyım. Üye olduğum derneklerin FETÖ'ye ait olduğunu bilmiyordum. Bilseydim katılmazdım. Darbenin aktörü değil mağduruyum. Bu yapıyı terör örgütü olarak bilmedim. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiyorum. Eğer yararlanırsam örgüt üyeliğimi kabul etmiş olurum." ifadesini kullandı.

Duruşma, sanık savunmaları tamamlanmak üzere yarına ertelendi.

AdminAdmin