Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-07-2017 13:52

REKTÖR, ÖĞRENCİSİNE İÇKİ ALDIRAN HOCAYI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİRMEK ZORUNDA KALDI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız geçmişte başörtülü öğrencisine içki aldıran öğretim üyesini dekan yardımcısı atadığı ortaya çıkmıştı.

REKTÖR, ÖĞRENCİSİNE İÇKİ ALDIRAN HOCAYI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİRMEK ZORUNDA KALDI!
 
 
Haberimizin Sivas kamuoyu, yerel ve yaygın basın ve tvlerde gündeme getirilmesi ve duyulmasından ardından Rektör Alim Yıldız Yönetimi göreve gelir gelmez Güzel Sanatlar Fakültesine vekaleten atadığı Erol Başara’nın 2 yardımcısından biri olan Yrd.Doç.Gökhan Eken’ın istifasını istediği öne sürüldü.
 
 

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin web sayfasına bakıldığında da Gökhan Eken’in artık Dekan Yardımcısı olmadığı görülmektedir.
 
İstifa etmeden önceki web sitesi görüntüsü

Sivas Kamuoyu bu kişinin ne zaman Dekan Yardımcısı olarak atandığını da merak etmişti.

Dekan yardımcıları, Dekanların talebi üzerine Rektör tarafından atanıyor. Dekan Yardımcılarının görevleri Dekanların görevden ayrılması, alınmasıyla veya görev süresinin bitmesi ile beraber son buluyor.
 
Bilindiği üzere, önceki Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık döneminde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak Prof.Dr. Mustafa Hilmi Bulut görev yapmakta idi.
 
Başörtülü öğrencisine 2011 yılında içki aldırdığı öğrenilen Gökhan Eken’nin Rektör Alim Yıldız tarafından Güzel Sanatlar Fakültesine dekan vekili olarak atanan Erol Başara'nın yardımcısı olarak görev yaptığına göre kısa süre önce atanmıştı.
 
 
Gökhan Eken’in Güzel Sanatlar Fakültesinin web sitesindeki biyografisine bakıldığında 2016 yılında ilk defa dekan yardımcısı ve heykel bölüm başkanı olduğu somut olarak ortadadır.
 
Şimdi kamuoyu Rektör Alim Yıldız’a şu soruları soruyor! 2011 yılında ortaya çıkan yaygın basın ve kamuoyunda büyük imfiale neden olan başörtülü öğrencisine içki aldıran öğretim üyesini niye idari göreve getirdin, şimdi niye istifasını istedin?

O günlerde Rektör Yardımcısı olan Recep Toparlı bugün ise danışmanız olarak görev yapmaktadır. Büyük imfiale neden olan bu skandalı başta Recep Toparlı niye unuttu?

Bugünlerde akraba, eş, dost atamaları ve lojman tahsisleri ile gündeme gelen Rektör Alim Yıldız’ın ortaya çıkan bu ataması ile bardağı taşıran son damla olduğu kamuoyu tarafından yüksek sesle ifade ediliyor. Kamuoyu artık devletin yetkili organları ve özellikle Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından biran önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi hakkında gereğinin yerine getirilmesini arzu etmeye, beklemeye devam ediyor.

AdminAdmin