Yaz Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 20-07-2017 06:20

ERTUĞRUL BURSA’NIN GURUR GECESİ

48 yıldır önce sporcu ardında teknik delege olarak, 8’i yaz 3’ü kış olmak üzere 11 Deaflympıcs’i yerinden takip eden Ertuğrul Bursa, Deaflympics Samsun 2017’nin meşalesini yakarak, kariyerinin en gurur verici anlarını yaşadı.

ERTUĞRUL BURSA’NIN GURUR GECESİ

Türkiye’de İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Ertuğrul Bursa’nın Deaflympics serüveni, 1969’da Gündüz Tekin Onay’ın kendisini futbol milli takımı kadrosuna almasıyla başlayıp, ardından teknik delegeliğin de içinde bulunduğu birçok görevle günümüze kadar geldi.

HEYECANI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU

70 yaşındaki spor adamı, seremonideki en önemli görevi yerine getirmek için yeni 19 Mayıs Stadı’na ulaştığında heyecanı gözlerinden okunuyordu. Açılış töreni için stada gelen kalabalığı gördüğünde çok gururlandığını söyleyen Bursa, ‘’Meşaleyi yakacağım esnada çok sevinçli ve heyecanlı olacağımı düşünüyorum. Buradaki ortam ve atmosfer olağanüstü. Şu an çok mutluyum ama meşaleyi yakacağım esnada çok daha sevinçli olacağım. İnsanların burada olmasından ve böyle büyük bir ilgi göstermesinden çok mutluyum’’ dedi.

‘’KALBİM YERİNDEN ÇIKACAK GİBİ OLDU’’

Görkemli seremonideki geçit töreni tamamlandıktan sonra, önce milli güreşçi İsmail Otamış, ardından milli futbolcular Kemal Baloğlu ve Selahattin Bozdağ’ın devraldığı meşale son olarak Ertuğrul Bursa’ya geçti. Bursa’nın, meşaleyle koşusunu tamamlayıp olimpiyat ateşini yakmasıyla tribünlerde de heyecan doruğa çıktı.

Coşkulu bir kalabalığın önünde olimpiyat ateşini yakan Ertuğrul Bursa, o anda hissettiklerini şöyle anlattı:

‘’Çok gururlandım. Çok heyecanlandım. Kalbimin yerinden çıkacak gibi olduğunu hissettim. Burada bütün ülkelerin bayraklarını görüyorsunuz. Ev sahibi ise Samsun ve şu anda Samsun çok güzel bir görünüme sahip. Olimpiyatlar da çok güzel gidiyor. Hazırlığıyla ve başlangıcıyla her şey çok güzel. Bildiğiniz üzere meşale töreninde finali ben yaptım. Gururlandım ve sevindim. Buradan herkese çok selam gönderiyorum’’

‘’HEDEFİMİZ 50’DEN FAZLA MADALYA’’

Dört yıl önce Bulgaristan’da 33 altın madalya aldıklarını hatırlatan Bursa, ‘’Şimdi ev sahibi olarak Samsun’da 50 ya da 60’tan fazla madalya almak istiyoruz. Samsun, bugüne kadarki en iyi organizasyonu yapmalı. Bunu başarmalıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da destekleri için teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Ertuğrul Bursa’nın yaktığı olimpiyat ateşi, 30 Temmuz’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenecek kapanış seremonisine kadar Samsun’da parlayacak.

 

AdminAdmin