Sivas
Giriş Tarihi : 16-07-2017 02:08

Sivas'ta On Binler Kent Meydanında Buluştu

Hain FETÖ Terör Örgütü'nün 1 yıl önce düzenlediği darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da geniş katılımlı programlar gerçekleştirildi.

Sivas'ta On Binler Kent Meydanında Buluştu

Gün boyu düzenlenen etkinliklerin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla Tren Garı önünde toplananlar, İnönü Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Kortejin önünde, Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve atlı birlikler yer aldı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganları atan vatandaşlar, törenin yapılacağı kent meydanına kadar yürüdü. Vali Gül ve beraberindekiler bakır rölyeften 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin isimlerinin ay yıldız şeklinde hazırlanmış tablolarını taşıdı.

Akşam saatlerinden itibaren kent meydanı trafiğe kapatılırken, on binlerce kişi de kent meydanında toplandı. Vali Gül ve il protokolü ilk olarak Valilik balkonundan meydanda toplanan kalabalığı selamladı. Ardından alana kurulan dev ekran vasıtası ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlikle yaptığı konuşma izlendi.

 

Daha sonra söz alan Vali Gül, Türkiye'nin en karanlık ve en uzun gecesini aydınlık bir sabaha dönüştürmesinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, "Bugün burada bir araya gelebiliyorsak, bunu 250 kahraman şehidimiz 2 bin 193 kahraman gazimize ve büyük Türk milletine borçluyuz. Vatan sizlere minnettar. 15 Temmuz bu milletin düşmana kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine milletin çıplak elleriyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz dünya devletlerine bir millet nasıl olur, bir vatan bir devlet nasıl korunur bunun en güzel örneğini verdiği gündür. “Korkma” diye başlayan istiklal marşımızın her satırı o gece tekrar yazıldı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milyonlar millet olarak bayrağa, devlete, vatana sahip çıkmanın ne olduğunu bir kez daha gösterdi. Kuruluş mücadelesinin nasıl yapıldığını bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz ihanetin en şiddetli yaşandığı ve destanların en güzel yazıldığı bir gün olarak tarihimizdeki yerini aldı. 15 Temmuz'u sizler destanlaştırdınız. 15 Temmuz'u Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bütün millet destanlaştırdı. Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Allah bu milletin içinden bir daha FETÖ'cüler çıkartmasın. Bu millet 1071'den beri şehit veriyor ve kanlarıyla vatan yapıyor. Sizlere minnettarız. Bu millete hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. 15 Temmuz ruhuna sahip olmak kolay kolay hiçbir millete nasip olmaz. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

 

Saat 00.13'te ise ilimizdeki tüm camilerde eşzamanlı olarak selalar okunmaya başladı. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

 

Meydandaki program sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.

 

 

AdminAdmin