Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-06-2017 18:48

ÜNİVERSİTE FETÖ YAPILANMASINA YÖNELİK 3 TUTUKLAMA DAHA...

Sivas merkezli 7 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 3 kişi daha tutukladı.

ÜNİVERSİTE FETÖ YAPILANMASINA YÖNELİK 3 TUTUKLAMA DAHA...

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY’nin Cumhuriyet Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, Sivas merkezli Hatay, Bursa, Bayburt, Giresun, Osmaniye ve Edirne’de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 diş hekiminden 3’ü daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Böylelikle operasyon kapsamında tutuklu sayısı 6’ya yükseldi. Operasyon kapsamında 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 1 Haziran’da gerçekleştirilen operasyonda, bazıları görevden uzaklaştırılan, bazıları ise halen görevde olan 13 diş hekimi gözaltına alınmış; bazılarının ’ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edilen zanlıların Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenciyken örgüt içinde bulundukları, mezun olduktan sonra kamuya diş hekimi olarak atandıkları belirlenmişti.

AdminAdmin