Gündem
Giriş Tarihi : 06-06-2017 03:22

"Skandallarla anılan bir rektör istemiyoruz"

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı üniversiteye atamasıyla başlayan tepkilere yenisini ekledi.

CHP Denizli Milletvekili Melike BasmacıPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı üniversiteye atamasıyla başlayan tepkilere yenisini ekledi. Basmacı, tepkiler üzerine istifa eden Derya Bağ'ın ardından Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın da istifasını istedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı üniversitedeki İslami İlimler Enstitüsü'ne ataması, Derya Bağ'ın ise tepkiler üzerine istifa etmesiyle sonuçlanan süreç hakkında yazılı açıklama yaptı. Atamayı skandal olarak değerlendiren ve Rektör Prof.Dr. Bağ'a istifa çağrısı yapan Basmacı, şöyle dedi: 

"Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda genel müdür olarak da o koltukta oturuyor. Üniversitedeki görevlerine bakıldığında nerede boş koltuk varsa oraya kendisini yazmış. Bu görevlendirmeler para için mi? Bu kadar da aç gözlü olmayın. Memleketin tek akademisyeni siz misiniz? Siz ve eşinizden başka iş bilen insan yok mu da bütün görevler size veriliyor. Yettiniz bittiniz artık. Eşinizin istifası yetmez siz de istifa edin."

Skandallarla anılan bir rektör istemediklerini belirten milletvekili Basmacı, "Rektör Bağ, yurt genelindeki eğitim camiasında Denizli'nin adını lekelemiştir. Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı bile çıkıp atamanın uygun olmadığını ifade etme ihtiyacı hissediyor. Derdiniz koltukları koruma telaşı mıdır? Yoksa Pamukkale Üniversitesi'nin eğitim kalitesini yükseltmek midir? Skandallarla anılan bir rektör istemiyoruz. Utanmadan, sıkılmadan Denizli'nin adını lekeliyorsunuz. Biz buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

AdminAdmin