Gündem
Giriş Tarihi : 01-06-2017 01:16

15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın 15 Temmuz darbe girişimine direnmişti.

15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit

Düşen helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, 15 Temmuz'daki kalkışmada Kayseri'de darbecileri püskürttüğü ortaya çıktı.

ÖNCE GÖZALTINA ALINDI, SONRA TÜMGENERALLİĞE YÜKSELTİLDİ

Darbe girişimi sonrasında önce gözaltına alınan ancak daha sonra darbe girişimini öğrenir öğrenmez komutanlığını yaptığı tugayı arayarak, "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini verdiği belirtilen Kayseri Zircidere Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın serbest bırakılmıştı.

Aydın'ın son YAŞ toplantısında Tümgeneralliğe yükseltildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN ROL OYNUYORDU

Tümgeneralliğe yükseltilmesinin ardından terör operasyonları nedeniyle görev yeri Şırnak'a kaydırılan Aydın'ın, Güneydoğu Anadolu'daki terör operasyonlarının kritik isimlerinden olduğu öğrenildi.

ŞEHİT TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN 3 GÜN ÖNCE CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik 40 gündür operasyonun devam ettiği bölgede 28 Mayıs'ta incelemede bulunmuştu.

Özel uçakla Şırnak'taki Şerafettin Elçi Havalimanına beraberinde Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler ile gelen Soylu'yu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın karşılamıştı.

PKK'lı teröristlerin kullandığı tespit edilen 53 mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçiren askerleri tebrik eden Soylu, operasyonla ilgili Tümgeneral Aydın ile Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Murat Bulut'tan bilgi almıştı.

AdminAdmin