Sivas
Giriş Tarihi : 24-05-2017 00:09

Mayıs ayının sonlarında yağan kar şaşırttı

Sivas-Suşehri karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli geçidinde kar yağışı etkili oluyor. Trabzon'da yayla turizminin önemli mekanlarından Kayabaşı Yaylası'nda kar yağışı etkili oldu.

Mayıs ayının sonlarında yağan kar şaşırttı

Sivas-Suşehri karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli geçidinde kar yağışı etkili oluyor.

Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan önemli geçitler arasında yer alan Geminbeli'de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekipleri, geçitte karla mücadele çalışması yaptı.

Mayısta kar sürpriziyle karşılaşanlar şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar cep telefonuyla kar yağışını görüntülerken, kimisi de geçitte kar topu oynadı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücülerden Serhat Ballıca, "Burası Sivas, karın ne zaman yağacağı belli olmaz." dedi.

Gaziantep'e yolculuk yapan ve Geminbeli geçidini kullanan bir sürücü de Gaziantep'te havaların sıcak olduğunu, serinlemek için klima kullandıklarını belirterek, “Her şey Allah’tandır. Mayıs’da da yağdırır, Haziran’da da yağdırır.” diye konuştu.

Öte yandan, Geminbeli geçidine 1 kilometre mesafedeki bölgede ise bahar mevsiminin etkili olduğu görüldü.

Trabzon

Trabzon'da yayla turizminin önemli mekanlarından Kayabaşı Yaylası'nda kar yağışı etkili oldu.

Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi sınırlarında yer alan bin 800 rakımlı yaylada, bir süredir devam eden soğuk ve yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı.

Turistik tesislerin de yer aldığı yaylada kar yağışının ardından güzel manzaralar oluştu. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü yaylada yoğun sisin görüş mesafesini etkilemesi nedeniyle karayoluyla yolculuk yapanların zaman zaman zorluk çektiği görüldü.

Mayıs ayı sonundan itibaren hayvanlarını beslemek için yayla göçüne başlayacak yöre halkının, soğuk hava ve yağış nedeniyle bölgeye gelişlerinde gecikmelerin yaşanması bekleniyor.

Yaylada evi bulunan Hüseyin Aktaş, 30 senedir bulunduğu yaylada ilk defa bu tarihlerde kar yağışı gördüğünü belirterek "Yaklaşık 1 haftadır soğuk hava devam ediyor. 1-2 gündür de hafiften kar yağışı vardı ama bugün daha da etkili oldu. Genellikle bu ayın sonunda olan göçler, bu yıl haziran ayının ortalarına doğru başlayacaktır." dedi.

AdminAdmin