Sivas
Giriş Tarihi : 11-05-2017 23:20

Sivas'ta 20 sözleşmeli er yemin etti

SİVAS 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 22'nci dönem sözleşmeli erler, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas'ta 20 sözleşmeli er yemin etti

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimi gören 22'nci dönem 20 sözleşmeli er için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve askerler ile sözleşmeli erlerin aileleri katıldı. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 20 sözleşmeli er tek grup halinde yemin etti.

Daha sonra eğitim merkezine ilk katılan Piyade Sözleşmeli Er Şükrü Kalkan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan sözleşmeli erlere başarı belgeleri ve hediye verildi. Törende sözleşmeli erlere seslenen Tugay Komutanı Piyade Albay Kip, 'Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' dedi. Törenin ardından askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

AdminAdmin