Sivas
Giriş Tarihi : 02-05-2017 18:42

Fetö'den Tutuklu Avukatların Yargılamasına devam edildi

SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan avukat ve kamu personellerinden oluşan 4'ü tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fetö'den Tutuklu Avukatların Yargılamasına devam edildi

SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan avukat ve kamu personellerinden oluşan 4'ü tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlattığı soruşturma kapsamında 9'u avukat, 4'ü kamu personeli, 13 sanık hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar 3 ay önce Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. İlk duruşmada 1, ikinci duruşmada da 1 kişinin tahliye edildiği davanın 3'üncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, avukatlar Erdal Ö., Fatih S., Halil İbrahim D., ve 'avukatlar imamı' olarak değerlendirilen Yunus B. ile tutuksuz sanıklardan avukatlar Ömer N., İhsan Ö., Ersin C., Dilek Fırtına T., Resul Ö., Recep H., ile kamu çalışanları İlhamı B., Murat G., ve Hakan P. katıldı. Duruşmada sanık avukatları ve sanıkların yakınları da hazır bulundu. Davanın 3'üncü duruşmasında 6 tanık dinlendi. 

'KANDIRILDIĞIM İÇİN BURADAYIM'

Sanıklardan Halil İbrahim D., 2006-2007 yıllarında bu yapının içerisinde olduğunu belirterek, 2007'den itibaren de sadece dini düşüncelerle hareket ettiğini söyledi. 17-25 Aralık'tan sonra bu yapının hiçbir davasına bakmadığını, vekaletlerini almadığını anlatan Halil İbrahim D., "Bu yapının hiyerarşisinde olmadım. Bu yapıyla alakam, vekilliğini aldığım kurumlarla ibarettir. Faaliyetlerimizin hiç birinde suç unsuru yoktur. İnandım, kandırıldım, kandırıldığım için buradayım. Dini amaçlarla hareket ettik. Silahlı ya da silahsız bir örgüte üye olmadım. Bu yapıyı 15 Temmuz'a kadar silahlı terör örgütü olarak görmedim" diye konuştu.

'TERÖRİST DEĞİLİM'

Tutuklu sanık Fatih S. de daha önceki ifadelerinde bildiği her şeyi anlattığını dile getirerek, "Terörist değilim. Yaptığım hiçbir faaliyet terör içermiyor. Kötü bir şey yapmadım. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum. Hatta böyle bir şey talep ettiğim için de cezaevinde cemaat düşmanı olarak nitelendirildim" dedi.

Tutuksuz sanıklardan Hakah P. ise öğrencilik yıllarından beri cemaatle ilgisi olduğunu aktararak, "Cemaatevinde kaldığım, dershanelerinde ders verdiğim ve avukatlara sohbet verdiğim için bu yapılanmanın bildiğim her şeyini iftiraya kaçmadan anlattım. Sonrasında de cemaatten kendi isteğimle ayrıldım" diye konuştu.

Dinlenen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mahkemeyi 20 Haziran'a erteledi. Bu arada 'avukatlar imamı' olarak değerlendirilen Yunus B.'nin dosyasının bu duruşmadan çıkarıldığı, yargılanmasına Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edileceği belirtildi.

AdminAdmin