Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-04-2017 01:01

DEVLET SİVAS’TA SAĞLIKTA TEKELLEŞMEYE SON VERDİ…

Bilindiği üzere, Sivas’ta bugüne kadar obezite, mide küçültme ameliyatları v.b. sadece Cumhuriyet Üniversitesinde yapılıyordu.

DEVLET SİVAS’TA SAĞLIKTA TEKELLEŞMEYE SON VERDİ…

Sağlık Bakanlığı Sivas’ta büyük bir yeniliğe, reforma imza atarak sağlıkta tekelleşmeye dur dedi.

Devletin bu yeni uygulaması kamuoyu tarafından büyük bir gereksinim olduğuna işaret edilerek, sağlık alanındaki bu büyük gelişmemin müjdeli bir haber, yenilik mutluluk ve sevinç ile karşılandı. Önümüzdeki günlerde Sivas'ta sağlık alanında farklı olumlu gelişmelerin de yaşanacağı bilgilerine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, Sivas Numune Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Bölümü tanı tedavi hizmetlerini uygulanmaya başladı.

Yaklaşık 1 aydır Sivas’ta görev yapan ve dalında uzman olan Op. Dr. Recep Çağlar, Gastroenteroloji Cerrahi Bölümü tanı tedavi hizmetleri hakkında bilgi verdi. Mide küçültme ve reflü ameliyatları, yemek borusu hastalıkları, safra yolları hastalıklarının tanı ve tedavisi ve obezite ameliyatlarının rahatlıkla yapıldığına dikkat çeken Çağlar, Mide ve safra yolları hastalıkları olan vatandaşları tedavi olmaya çağırdı.

Gastroenteroloji cerrahisinin genel cerrahi üzerine yapılan bir üst ihtisas olduğuna dikkat çeken Çağlar: “Gastroenteroloji Cerrahisi bölümünde yemek borusu hastalıkları, mide ve duodenum hastalıkları, ince ve kalın barsak hastalıkları, anüs ve anal kanal problemleri, karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalıklarının tanı ve tedavisi, morbid obezite ameliyatları, mide küçültme ve reflü ameliyatları yapılmaktadır” dedi.

Tanı tedavi hizmetleri kapsamında neler yaptıklarını anlatan Op. Dr. Recep Çağlar, Genellikle Endoskopi, İnce ve kalın bağırsakların iltihab hastalıkları, Kolitis Ülseroza'nın cerrahi tedavileri, İnce ve kalın bağırsakların poliplerinin sebep olduğu hastalıklar, Kalın bağırsak kanserlerinin cerrahi tedavisi, Anorektal bölge cerrahi hastalıkları kanser cerrahisi, Rektal Prolapsus, Anal inkontinans, Rektum kanserleri, Perianal fistül, Karaciğer- Safra Kesesi Hastalıklar, Karaciğer abseleri,  Tümörleri, Karaciğer Hidatik kistleri, Safra kesesi taşları, Safra kesesi polipleri tümörleri, Safra yollarının taş ve tümörlerle tıkanmasına bağlı sarılıklar, Pankreas Hastalıkları, Pankreas abseleri, Pankreas başı tümörleri, Mide-Duodenum, Mide ve duodenum ülserleri  ameliyatları, Reflü Hastalığı, Mide fıtığı ameliyatları, Mide Kanserleri, Selim-stromal-malign tümörler, gibi hastaların bu uygulamaya başvurduklarını kaydetti.

AdminAdmin